in

O polițistă română este acuzată de rasism în Marea Britanie. Cum a ajuns în această situație

O polițistă de origine română este acuzată de rasism și riscă acum fie dată afară. Tânăra s-a angajat în Poliția din Anglia în urmă cu un an și a intrat prima dată în atenția superiorilor anul trecut.

În luna iulie, Andra Șerbănescu a reținut doi bărbați pe care i-a suspectat că ar fi fost implicați în trafic de droguri și spălare de bani, într-o stație de benzină. Polițista i-ar fi spus colegului cu care făcea echipă că îi va aresta pe cei doi fiindcă sunt de culoare și automat sunt suspecți. Un coleg din Poliție, Joshua Osborne, s-a dus a doua zi la superiorii săi și a raportat tot, acuzând-o pe româncă de rasism, informează BBC.

Câteva zile mai târziu, ea a avut un alt comentariu considerat rasist, în momentul în care a văzut pe stradă un bărbat care ducea un covor pentru rugăciuni. „Ăștia pun de obicei bombe”, ar fi spus tânăra, fără să știe că va fi din nou pârâtă. Însă colegul ei, Oliver Howe, a raportat totul, acuzând-o din nou de rasism.

Reprezentanții Poliției Avon & Somerset spun că afirmațiile tinerei ar putea fi considerate rasiste și ofensatoare și ar constitui o abatere gravă, notează The Mirror. Din această cauză, Andra Șerbănescu riscă să-și piardă slujba. O audiere a avut deja loc la Kenneth Steele House din Bristol, însă deocamdată nu a fost luată o decizie definitivă.

Polițistă româncă, acuzată de rasism în Marea Britanie. A făcut afirmații controversate despre mai multe persoane

Tânăra spune că vorbele ei au fost „răstălmăcite” pentru a-i sabota cariera, iar avocatul ei a declarat că afirmațiile sunt „denaturări intenționate sau imprudente”.

Alexandra Șerbănescu a mai afirmat că a fost agresată și umilită de colegi, iar vorbele ei au fost interpretate pentru a fi dată afară din Poliție.

„Mi-am dat seama că nu voiau să fiu polițist atunci când mi-au interpretat vorbele”, a spus tânăra.

Reprezentantul Poliției Avon & Somerset, Mark Ley-Morgan, a respins afirmația Alexandrei Șerbănescu despre PC Howe, care i-ar fi răstălmăcit vorbele. Morgan a spus că românca a făcut acuzație gravă, însă mincinoasă și că din vorbele ei ar reieși un lucru fals, anume că respectiva divizie a Poliției ar fi coruptă, iar unii dintre angajați nu ar fi cinstiți. Însă, spune el, vorbele Alexandrei Șerbănescu reprezintă doar niște minciuni, dar care nu îi vor fi de folos în final.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Creștere spectaculoasă a prețurilor locuințelor în Marea Britanie în ultimul an. Cea mai mare din 2014

Regina Marii Britanii, ultima „victimă” a militanților BLM. Ce s-a întâmplat cu portretul suveranei de la Universitatea Oxford