in

O româncă din Anglia a pierdut tot ce strânsese în șase luni. A primit un telefon de la „bancă” și a transferat toți banii în contul infractorilor

O româncă aflată la muncă în Marea Britanie a fost victima unei fraude bancare, fiind păcălită prin telefon să își transfere banii într-un cont, din motive de securitate bancară.

Românca Angela A. spune că pe 29 mai, în jurul orei 17.00, a primit un telefon de la Lloyds Bank, acolo unde are contul. Culmea este, spune femeia, că pe ecran nu a apărut un număr de telefon, ci chiar numele băncii.

„M-au păcălit întrebându-mă dacă am efectuat o tranzacție în valoare de în jur de 500 de lire sterline”, a declarat Angela pentru Ziarul Românesc.

„Exact așa cum te întreabă de obicei. Apoi îmi recomandă după mai multă conversație să mut banii într-un nou cont pe care mi-l dau ei, pe numele meu, și voi primi un nou card bancar în jurul zilei de luni”, a continuat ea.

Români închiși pentru fraudă pe Internet. Prejudiciu de jumătate de milion de lire sterline

Crezând că este vorba despre cei de la bancă, femeia nu stat pe gânduri și, speriată că i-ar putea fi spart contul, a făcut întocmai cum i s-a spus la telefon. A transferat toți banii de pe card, adică 4000 de lire sterline, cât strânsese din munca ei în șase luni de zile.

„Mi-au spus toți pașii de urmat: număr de cont, sort code, tot ce trebuia făcut”, a declarat Angela.

Însă, la aproximativ cinci minute după încheierea apelului, femeia primește un alt telefon, de data aceasta chiar de la „Lloyds Bank”, fiind întrebată dacă a efectuat o tranzacție în valoare de 4000 de lire sterline, adică atât cât avea în cont.

„În momentul în care am spus că ei m-au sunat și mi-au spus să o fac am primit lovitura de grație: nu au fost ei și așa mai departe cu toate detaliile”, a mai declarat femeia înșelată.

I s-a dat un număr de referință pentru cazul de fraudă bancară, după ce a dat toate detaliile contului unde fusese îndrumată să pună banii: „Le-am dat toate datele: noul nr de cont, sort codul, totul.”

Cei de la bancă au întrebat-o apoi de ce nu a închis și nu a sunat la bancă.

„Acum realizez că au avut dreptate dar dacă am primit un telefon în numele lor nu am mai stat să mă mai gândesc la ceva rău. Poate trebuia, dar nu m-am gândit. În următoarele minute am primit un mesaj ca au deschis o anchetă să investigheze cazul și mă vor ține la curent cu desfășurarea. Pe data de 2 iunie am primit un alt mesaj de la ei în care mi-au spus că nu pot face nimic și nu îmi vor rambursa banii”, a continuat ea.

I s-a spus că nu i se poate face nicio rambursare pentru că nu a luat măsuri de siguranță. A mai făcut o plângere la bancă, on-line, iar acum așteaptă răspunsul. Totodată, a fost îndrumată să depună plângere la poliție.

Român rezident la Asti, prins la volanul unei mașini cu număr românesc: denunțat pentru fraudă împotriva statului

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Un șofer român își transformase microbuzul pentru a căra ilegal albanezi în Marea Britanie

fermieri britanici roboţi

Muncitorii est-europeni, înlocuiţi cu roboţi. Fermierii britanici caută soluţii disperate pentru a nu rămâne cu recoltele pe câmp