in

O tânără abuzată sexual la 11 ani a fost eutanasiată. La 17 ani suferea de depresie severă și anorexie

O adolescentă de 17 ani din Olanda a obținut dreptul de a fi eutanasiată, după ce părinții săi încercaseră din răsputeri să se opună. Când a împlinit vârsta legală pentru a nu mai avea nevoie de acceptul părinților, Noa Pothoven, din Haga, a decis să se adreseze instanței și să obțină dreptul de a beneficia de sinucidere asistată.

Tânăra a fost molestată și violată în copilărie, pe când avea 11 ani, și suferea de depresie severă. „În acest caz, iubirea înseamnă să mă lăsați să mor”, a scris adolescenta pe Instagram înainte de a se supune procedurii de sinucidere asistată.

Înainte să închidă ochii pentru totdeauna, Noa și-a scris autobiografia în care detaliază cumplita sa poveste de viață, de la traumele suferite în copilărie, până la lupta cu boala mintală care a bântuit-o în scurta viață pe care a avut-o.

Fata suferea de sindrom de stres post-traumatic, depresie și anorexie, scrie Digi 24.

Noa a spus că speră ca această carte să-i ajute pe tinerii vulnerabili să treacă peste momentele grele din viață. Ea a subliniat că Olanda nu dispune de clinici specializate, unde adolescenții cu probleme să poată cere ajutorul unor experți.

Adolescenta a încetat din viață duminică, 2 iunie, nu înainte de a posta un mesaj pe Instagram, unde și-a făcut publică decizia de a renunța la luptă.

„Am dezbătut un timp dacă să fac publică sau nu această informație și am decis să o fac. Poate acest gest vine ca o surpriză pentru unii, date fiind postările mele despre spitalizare, însă planul l-am avut de mult timp și nu este unul impulsiv. Voi trece direct la subiect: în maximum 10 zile voi muri. După ani de luptă, sunt secată de energie. Nu mai mănânc și nu mai beau apă de ceva timp și, după multe discuții și evaluări, s-au decis să mă lase să plec pentru că suferința mea este de nesuportat”, a scris Noa.

Ea a adăugat că nu s-a simțit niciodată în viață, mai degrabă a supraviețuit: „Respir, dar nu mai trăiesc”.

Și-a rugat prietenii de pe Instagram să nu încerce să o convingă că acesta nu este gestul potrivit. Decizia ei este finală, a spus tânăra.

„În acest caz, iubirea înseamnă să mă lăsați să mor”, a scris Noa.

În Olanda, eutanasia este permisă dacă procedeul este efectuat respectând termenii stricți ai legii. Proiectul de lege a fost depus în parlamentul olandez în 2001, iar în 2002 a intrat în vigoare.
Doi ani de la atentatele de la London Bridge. Ce spune „Eroul cu făcăleț” despre momentele de groază pe care le-a trăit

Probleme pentru șeful Partidul Brexit. Nigel Farage ar putea fi interzis în Parlamentul European