Oamenii care au avut COVID-19 au imunitate la coronavirus „doar câteva luni”

Imunitatea la coronavirus poate dura doar câteva luni, au descoperit oamenii de știință. Un studiu, numit Evaluarea în timp real a transmisiei comunitare (React-2), citat de Metro, a constatat o scădere în timp a anticorpilor împotriva bolii, doar 4,4% dintre adulți având un fel de imunitate împotriva Covid-19, în septembrie.

Acest lucru este comparat cu 6% care s-au dovedit a avea anticorpi între 20 iunie și 13 iulie și 4,8%, între 31 iulie și 31 august. Oamenii de știință au spus că cercetarea a arătat că imunitatea „scade destul de rapid”, ceea ce ar putea duce la un risc crescut de reinfectare.

Graham Cooke, profesor de boli infecțioase la Imperial College din Londra, a declarat: „Imaginea de ansamblu este că, după primul val, marea majoritate încă nu avea dovezi ale imunității protectoare. Așadar, deși observăm o scădere a proporției persoanelor testate pozitiv, avem totuși o mare majoritate a oamenilor care este puțin probabil să fi fost expuși. Așadar, necesitatea unui vaccin este încă foarte mare dacă se dorește obținerea unui nivel mare de protecție în rândul populației.”

Marea Britanie, doar 6% din populaţia britanică are anticorpi împotriva COVID-19, chiar și cele vindecate pot transmite virusul

Studiul, care a avut loc între sfârșitul lunii iunie și septembrie, a avut trei runde de testare la care au participat 365.104 adulți. Cercetarea a avut ca scop măsurarea prevalenței anticorpilor de coronavirus în Anglia. Nivelurile de anticorpi au scăzut cu 26,5% în perioada de trei luni.

Cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au avut cea mai mare prevalență a anticorpilor și scăderea scăzută a nivelurilor de anticorpi, la 14,9%. Persoanele în vârstă de 75 de ani și peste au avut cea mai mică prevalență și au înregistrat cea mai mare scădere a nivelului de anticorpi, cu 39%.


Profesorul Paul Elliott, directorul programului, a declarat că rămâne neclar ce nivel de imunitate oferă anticorpii sau cât durează această imunitate.

„Dacă cineva este testat pozitiv pentru anticorpi, trebuie să respecte în continuare liniile directoare naționale, inclusiv măsurile de distanțare socială, efectuarea unui test PVC în cazul în care prezintă simptome și purtarea măștii acolo unde este necesar”, a spus cercetătorul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un tânăr din Marea Britanie, alarmat că mama lui este un „guru” al conspiraționiștilor: „Își urmărește propriul interes și îi place să fie în centrul atenției”

Un tânăr din Marea Britanie, alarmat că mama lui este un „guru” al conspiraționiștilor: „Își urmărește propriul interes și îi place să fie în centrul atenției”

Încă un tablou de Adrian Ghenie vândut cu 3 milioane de lire sterline la o licitație la Londra