Oamenii de știință britanici îi taie elanul lui Boris: „Libertatea poate dura doar patru săptămâni. În august vom avea 100.000 de cazuri pe zi”

Oamenii de știință britanici aruncă bomba, după ce premierul Boris Johnson a anunțat că va merge înainte cu Ziua Libertății, 19 iulie, când toate restricțiile din Anglia vor fi ridicate.

Grupul guvernamental pentru situații de urgență SAGE a anunțat că revenirea la normalitate anunțată de premier ieri, 5 iulie, poate dura doar câteva săptămâni, pe fondul creșterii cazurilor variantei Delta.

Primul ministru a semnalat sfârșitul lockdown-ului pe 19 iulie, spunând că revenirea la normalitate se face „acum sau niciodată”.

Cu toate acestea, el a recunoscut că pandemia este „departe de a fi terminată” și că numărul zilnic al cazurilor de Covid ar putea depăși 50.000, la două săptămâni după data de 19 iulie. De asemenea, ministrul Sănătății, Sajid Javid, a spus că este foarte posibil ca în luna august să fie 100.000 de cazuri pe zi.

Boris Johnson a anunțat sfârșitul restricțiilor în Anglia: „Numărul cazurilor va crește, vor fi mai multe decese”

Și într-o evaluare a riscurilor, oamenii de știință britanici de la SAGE au anunțat că, chiar dacă cifrele spitalizărilor și deceselor au rămas scăzute, există riscuri majore dacă vor fi lăsate cazurile să crească.


Restricțiile ar putea reveni, spun oamenii de știință

SAGE a avertizat că, în cazul în care ar exista o „variantă de îngrijorare” care amenință imunitatea, restricțiile ar trebui să fie reluate.

De remarcat că și premierul Boris Johnson nu a mai afirmat că ieșirea din lockdown va fi „ireversibilă” – ceea ce înseamnă că restricțiile ar putea reveni. O decizie finală cu privire la continuarea procesului pe 19 iulie va fi luată la începutul săptămânii viitoare, dar pare aproape sigură că va fi aprobată, scrie Daily Mail.

Acest lucru pare să fie confirmat și de SAGE care a mai remarcat că „măsurile restrictive ar putea reveni în toamnă și în iarnă”.


…Oamenii de știință britanici îi taie elanul lui Boris: „Libertatea poate dura doar patru săptămâni. În august vom avea 100.000 de cazuri pe zi”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

au forțat o tânără să se prostitueze

Doi români au forțat o tânără să se prostitueze în Anglia. Victima a intrat într-un magazin și a cerut ajutor

Încă o crimă între adolescenți șochează Londra. Incredibil ce au făcut trecătorii când au văzut trupul unui tânăr înjunghiat mortal căzut pe trotuar