in

OMS: Nu există dovezi că persoanele care s-au recuperat după COVID-19 nu se pot reinfecta

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat sâmbătă, 25 aprilie, că în prezent nu există dovezi că persoanele care s-au recuperat după COVID-19 și au anticorpi sunt protejate de o a doua infecție cu coronavirus.

Într-o declarație, agenția Națiunilor Unite a avertizat împotriva emiterii de „pașapoarte de imunitate” sau certificate „fără riscuri” persoanelor infectate, afirmând că practica poate crește, de fapt, riscul de răspândire, deoarece acestea pot ignora recomandările standard.

Până acum, testele pentru anticorpi au fost considerate cheia pentru a elibera țările din blocaj, permițând oficialilor să obțină o imagine mai clară a adevăratei dimensiuni a focarelor de coronavirus.

Chile a declarat săptămâna trecută că va începe să dea „pașapoarte de imunitate” persoanelor considerate că s-au recuperat după boală. Odată ce au fost examinate pentru a determina dacă au dezvoltat anticorpi care să le facă imune la virus, acestea s-ar putea reîntoarce la muncă.

Povestea impresionantă a unei supraviețuitoare a luptei cu coronavirusul: „Am văzut moartea cu ochii. Sunt norocoasă că sunt în viață”

Italia a analizat sângele a 20.000 de oameni pe zi, în timp ce un program al SUA a planificat să analizeze 40.000 de lucrători din domeniul sănătății.

Germania a început să testeze 15.000 de oameni, cu planuri de a aplica constatările la toată populația, iar Andorra a comandat 150.000 de kituri – suficient pentru a oferi întregii populații câte două.

Până în prezent, Marea Britanie a efectuat mai puțin de 5.000 de teste pentru anticorpi.

Cresc din nou decesele în Marea Britanie, încă 768 de morți în ultimele 24 de ore. Negrii au rată de deces dublă față de albi

Conform celor mai recente sfaturi ale OMS, datele colectate pot fi utile pentru a afla proporția „simptomatică” a populației.

O declarație a Organizației Mondiale a Sănătății a explicat că, deși majoritatea oamenilor par să fi produs anticorpi împotriva Covid-19, nu se știe dacă prezența acestor anticorpi în sânge este suficientă pentru a opri o a doua infecție.

„OMS continuă să examineze dovezile cu privire la răspunsurile la anticorpi ale infecției cu SARS-CoV-2. Majoritatea acestor studii arată că persoanele care s-au recuperat au anticorpi împotriva virusului. Cu toate acestea, unele dintre ele au niveluri foarte mici de anticorpi de neutralizare în sângele lor, ceea ce sugerează că imunitatea celulară poate fi, de asemenea, critică pentru recuperare”, a anunțat OMS.

„Începând cu 24 aprilie 2020, niciun studiu nu a arătat dacă prezența anticorpilor împotriva SARS-CoV-2 conferă imunitate la infecțiile ulterioare ale acestui virus la om”, mai arată organizația.

„În acest moment al pandemiei, nu există suficiente dovezi cu privire la eficacitatea imunității oferite de anticorpi pentru a garanta exactitatea unui „pașaport de imunitate” sau a unui certificat „fără riscuri”. Persoanele care presupun că sunt imune la o a doua infecție, deoarece au primit un rezultat pozitiv al testului, pot ignora sfaturile de sănătate publică”, a mai observat OMS.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Povestea impresionantă a unei supraviețuitoare a luptei cu coronavirusul: „Am văzut moartea cu ochii. Sunt norocoasă că sunt în viață”

Numărul deceselor din Marea Britanie a depășit 20.000. Încă 813 morți în ultimele 24 de ore