in

Organizaseră rețele de prostituție în zece orașe britanice. Proxeneți români arestați cu ajutorul Europol

Opt persoane au fost arestate și alte șapte au fost puse sub supraveghere judiciară după ce polițiști din România și Regatul Unit, sprijiniți de Europol și Eurojust, au desființat un grup infracțional organizat transfrontalier, membrii acesteia închiriind apartamente în Marea Britanie în care tinere pe care le racolau practicau prostituția.

De asemenea, au avut loc și 18 percheziții domiciliare miercuri, 17 august, în județele Prahova și Argeș, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.

Procurorii spun că, începând cu anul 2012, inculpatul Mircea Costin Bălan, împreună cu inculpații Adrian Avram, Valentin Avram, Ionuț Ciprian Haită, Adrian Jean Ghinea, Valentin Ghinea și Marius Iulian Gaspar, a inițiat și constituit un grup infracțional organizat, la care pe parcurs au aderat și pe care l-au sprijinit alți inculpați, în scopul săvârșirii infracțiunii de proxenetism pe teritoriul Marii Britanii.

“Din investigațiile efectuate a rezultat că inculpații au racolat mai multe tinere, cărora le-au asigurat transportul (rezervarea și cumpărarea biletelor de transport), cazarea, promovarea anunțurilor pe site-urile de profil matrimonial și asigurarea protecției fizice, în vederea practicării prostituției pe teritoriul Marii Britanii, sumele de bani obținute de tinere din această activitate fiind împărțite cu membrii grupului infracțional organizat”, arată anchetatorii.

Tinerele racolate aveau cunoștință despre activitatea infracțională pe care o vor desfășura în Marea Britanie, iar între acestea și membrii grupării exista o înțelegere potrivit căreia ele urmau să primească un procent de 50% din sumele obținute din practicarea prostituției.

Inculpații s-au ocupat și cu postarea de anunțuri pe site-uri de profil matrimonial pentru atragerea de clienți pentru tinere în vederea întreținerii de relații sexuale în locațiile închiriate de ei.

Activitatea grupului infracțional era coordonată de Mircea Costin Bălan, acesta fiind cel care închiria apartamente în diferite zone din localitățile Portsmouth, Southamptom, Norwich, Cambridge, Oxford, Ilford, Playmouth, Exeter și Londra, în care tinerele racolate practicau prostituția.

Procurorii precizează că, lunar, aceste apartamente erau schimbate pentru ca inculpații să nu fie depistați de autoritățile judiciare.

În spațiile închiriate, protecția tinerelor era asigurată de către inculpatul Cristian Sandar care primea un venit lunar și trebuia să răspundă la telefoanele postate pe site-urile de profil, să dea relații cu privire la aspectul fetelor, la activitățile sexuale pe care acestea le prestează, tarifele practicate și zona în care desfășoară activitatea.

În situația în care tinerele erau solicitate la hotel sau domiciliul clientului, acestea se deplasau cu autoturismele membrilor grupării, arată anchetatorii.

În urma descinderilor, 60 de persoane au fost conduse la audieri, opt fiind reținute, urmând a fi prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, iar șapte fiind plasate sub control judiciar.

De asemenea, au fost indisponibilizate cinci autoturisme, 9.300 de lire sterline, 5.700 de euro, 52 de kilograme de materie vegetală ce pare a fi tutun, 200 de pachete de țigarete netimbrate, telefoane mobile, sisteme informatice, precum și documente de identitate false și acte financiar — bancare.

La acțiune au participat și polițiști englezi din cadrul Unității de Combatere a Crimei Organizate “ZEPHYR”.

 

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și Jandarmeriei Române, suportul de specialitate fiind asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Tinerele din România, ademenite să se prostitueze în Marea Britanie: „Doar te dezbraci, dansezi și faci o grămadă de bani”

Sclavagism în Marea Britanie! Un român și fiul său exploatau o poloneză însărcinată

Irlanda de Nord. Român arestat pentru viol și trafic de persoane

ȘOCANT! În UK se caută românce care să facă menaj dezbrăcate. Intermediar român: „Sunt clienți cu gusturi speciale”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Elevii români au obţinut două medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie

Laburistul Owen Smith promite să blocheze Brexitul. Vezi în ce condiții!