in

Pagubă de UN MILION de lire sterline. Înșelau oamenii pe Internet. Trei români condamnați


Trei români care au produs o pagubă de peste un milion de lire sterline mai multor persoane cărora le vindeau pe Internet bunuri și servicii inexistente au fost condamnați, pe 19 septembrie, de Curtea din Harrow.

Potrivit Poliției Metropolitane, Călin Șerbănescu, 28 de ani, Ionuț Octavian Anițescu, de 26 de ani și Dorel Grigorescu, 29 de ani, făceau parte dintr-o rețea internațională care se ocupa de fraude pe Internet.

Cei trei, toți cetățeni români, plasau bunuri și servicii pe site-uri cunoscute pe piața on-line. Banii le intrau în conturi, însă clienții nu primeau nimic. Mai mult, au contactat și clienții unor firme legitime, cărora le-au cerut să plătească în conturile infractorilor.

Șerbănescu a avut loc o poziție superioară în cadrul bandei, se arată într-un comunicat al Poliției Metropolitane. Rolul său era de a-i învăța pe ceilalți să deschidă conturi bancare folosind documente contrafăcute și să permită utilizarea acestora la tranzacții frauduloase.

Ceilalți doi deschiseseră mai multe conturi în care intrau banii obținuți din infracțiuni pe Internet.

În perioada octombrie 2014 – decembrie 2015, Anițescu a deschis 26 de conturi bancare, fiecare sub altă identitate. El intenționa să mai deschidă încă patru astfel de conturi, însă a fost arestat pe 16 decembrie 2015. Prin cele 26 de conturi ale lui Anițescu s-au „spălat” 244.305 lire sterline, informează Poliția Metropolitană.

În perioada octombrie – decembrie 2015, Grigorescu a deschis, la rândul său, 12 conturi bancare. El încerca să mai deschidă încă două și se afla în posesia documentelor cu care mai putea să deschidă încă 12 conturi bancare când a fost prins și arestat. Prin conturile deschise de el au circulat 107.454 de lire sterline. 

Călin Șerbănescu a pledat vinovat la Harrow Crown Court pentru conspirație la comiterea unei fraude. A fost în arest preventiv și condamnat la cinci ani închisoare.

Ionuț Octavian Anițescu a pledat, de asemenea, vinovat pentru conspirație. El a fost în arest preventiv și condamnat la trei ani de închisoare.

Și Dorel Grigorescu a pledat vinovat pentru conspirație. A fost în arest preventiv și apoi condamnat la doi ani de închisoare.

 

Oricine crede că a fost o victimă a fraudei trebuie, în primul rând, să contacteze Centrul Național de Raportare a Fraudelor din Marea Britanie, prin intermediul actionfraud.police.uk/contact-us.

A golit contul unui pensionar de 80 de ani. Român arestat în Wolverhampton

Falsifica ecusoane CIA și FBI. Român căutat în toată Europa

Români închiși pentru fraudă pe Internet. Prejudiciu de jumătate de milion de lire sterline

Cum înșela o româncă bărbații de pe site-urile matrimoniale englezești. A strâns o adevărată avere!

Dădeau spargeri la magazine de bijuterii după ce incendiau mașini ca să păcălească poliția
Vrei să studiezi în Marea Britanie? Vino la târgul educațional World Education Fair!

Logo-ul oficial UEFA EURO 2020 a fost lansat la Londra