in

Panică în Marea Britanie! Sute de școli amenințate cu explozii. „Un elev cu o bombă vă va arunca în aer în trei ore”Sute de școli din Marea Britanie, inclusiv din Londra, Liverpool, Manchester sau Bristol, au primit în această dimineață (luni, 19 martie) emailuri în care se anunțau atacuri teroriste.

Peste 400 de unități de învățământ au primit aceasta scrisoare de avertizare, unele dintre ele fiind evacuate. Amenințările spuneau că o bombă a fost plasată de un elev și că va fi detonată dacă anumite cereri nu erau îndeplinite.

Școli din Londra, Yorkshire, Humberside, Northumberland, West Midlands, Lincolnshire, Gloucestershire, Bristol, Bedfordshire, Manchester și Liverpool au fost toate amenințate și există rapoarte similare și în alte părți, scrie The Mirror.

Astfel, mai multe școli din Londra au fost evacuate, în timp ce Poliția din Northumbria a confirmat că s-au primit „un număr mare a primit amenințări” –  însă nu au avut loc evacuări.

Amenințările – care nu sunt tratate ca fiind autentice – se presupune că provin din Statele Unite și au fost trimise în Marea Britanie.

„Acesta este un mesaj pentru toată lumea. Am trimis un student cu o bombă, iar bomba va fi detonată în trei ore”, se arată în scrisoarea de amenințare.

„Dacă nu trimiteți banii, vom arunca în aer dispozitivul. Site-ul nostru are toate informațiile necesare”.

„Dacă încercați să chemați polițiștii vom detona bomba! Orice încercare de a o dezamorsa o va face să explodeze”.

Apoi este urmată de o scriere în limba arabă.

Elevii de la o școală din Bristol au fost întâmpinați de dimineață de ofițerii de poliție care au cercetat clasele.

„Am vorbit cu tatăl meu care a sunat poliția și mi-a spus că multe școli din toată țara au primit mai multe amenințări”, a declarat un elev.

„Poliția caută în prezent obiecte necunoscute. Ni s-a spus să nu părăsim sălile de clasă și nu ni s-au spus foarte multe. Suntem speriați și confuzi și nu avem nicio idee despre ce se întâmplă”, a continuat elevul.

Școala din Feltham, vestul Londrei a fost, de asemenea, evacuată ca măsură de precauție.

Thurston Community College din Suffolk a fost evacuat la rândul său.

Și opt școli din Hounslow au fost afectate. Un purtător de cuvânt al consiliului a declarat: „În Hounslow sunt afectate mai multe școli. Inițial, am crezut că a fost un caz izolat, într-o școală, dar în Hounslow sunt opt ​​până acum, pe care le cunoaștem. Nu pot spune dacă toți au fost evacuați.”

La ora 11.10, ora Londrei, Poliția Metropolitană a scris: „Poliția investighează rapoartele comunicărilor făcute astăzi, luni, 19 martie, către un număr de școli din Londra. Nu au existat arestări. Anchetele sunt în curs de desfășurare.”

De asemenea, Poliția a declarat că investighează rapoartele și că opt școli din Hounslow au fost evacuate.

Alarmă cu bombă la bordul unui avion Ryanair. Nava, escortată pe aeroportul Stansted. Toate zborurile blocate

Panică în Statele Unite. O bombă a explodat la metroul din New York
IMPORTANT! UE și Marea Britanie au căzut de acord asupra termenilor din perioada de tranziție

Calais. Nouă albanezi, ascunși într-un autocar înmatriculat în România