in

Pasagerii unui avion Blue-Air spre București, la un pas de tragedie. O eroare de calcul putea să se termine cu un dezastru

Piloții unui avion aparținând companiei Blue-Air au pus în pericol 190 de pasageri atunci când au calculat greșit greutatea aeronavei Boeing 737, iar coada acesteia a lovit pista la decolare.

Avionul a decolat de pe aeroportul Birmingham spre București în iulie 2018, iar acum au fost date publicității concluziile anchetei aviatice.


Astfel, potrivit raportului anchetei, citate de Daily Mail, piloții au introdus greșit greutatea avionului în computerele de bord, ceea ce însemna ca avionul să aibă cu 12 tone mai puțin.

Din cauza acestei erori, aeronava nu a atins viteza necesară la decolare, ridicând prea mult botul, iar coada atingând pista.Investigatorii au concluzionat că greșeala a fost făcută din cauză că au fost ocolite procedurile obișnuite pentru „a se economisi timp”.

„Probabil că greutatea incorectă a fost citită și nu a fost verificată, deoarece echipajul a încercat să prindă o fereastră de decolare”, au spus anchetatorii.

„Un membru al operațiunilor la sol de la aeroportul din Birmingham, care a asistat la decolare, a informat controlul aerian că aeronava ar fi avut o lovitură la coadă, după ce a văzut coada avionului foarte aproape de pista”, se mai arată în raport.

Deși piloții nu au crezut că avion ul a lovit solul, în cele din urmă au descoperit eroarea de greutate, mai ales că echipajul de cabină a anunțat că s-a auzit un zgomot ciudat la decolare.

Continuarea către destinație a pus siguranța aeronavei și a ocupanților acesteia într-un risc sporit”, a concluzionat raportul.

Inspectarea avionului după ce a aterizat la București a arătat daunele produse. Niciunul dintre cei 190 de pasageri și cei șase membri ai echipajului nu a fost rănit.

Bătaie între mai mulți pasageri într-un avion Wizz Air care decolase de la Luton, avionul a anulat aterizarea din cauza lor

Panică în avionul delegației britanice la summitul de la SibiuVIDEO TERIFIANT! Bărbat înjunghiat în nordul Londrei. Atacatorii filmează în timp ce îl urmăresc și sar cu cuțitele pe el

Cunoscut magazin românesc din Burnt Oak vinde țigări și alcool de contrabandă. Riscă să își piardă licența