in

Patru morți în județul Suceava din cauza unei mașini cu volan pe dreapta. Șoferul a depășit fără să aibă vizibilitate

patru morți județul suceava

Ancheta polițiștilor rutieri cu privire la teribilul accident cu patru morți de joia trecută, de pe șoseaua de centură Rădăuți, din județul Suceava a stabilit cum s-a petrecut tragedia.

Cert este că autoturismul Audi A6 în care se aflau patru tineri care și-au pierdut viața se afla în depășirea unei autoutilitare atunci când șoferul a tras de volan stânga, ieșind în decor. Din sens opus veneau o bicicletă și un alt autoturism, condiții în care cel de la volan a efectuat un o manevră de evitare, care s-a dovedit fatală.

Există însă și posibilitatea ca șoferul să se fi panicat și să fi tras de volan stânga, suficient cât să iasă în decor, în condiții de viteză mare.

Volanul pe dreapta a dus la tragedie

Polițiștii au convingerea că volanul instalat pe dreapta a contat în producerea tragediei. Astfel, când s-a angajat în depășire, șoferul a avut târziu vizibilitate, văzând târziu ce venea din sens opus.       

Conform unor informații, citate de Monitorul de Suceava, teribilul accident de la Rădăuți s-ar fi petrecut în timp ce autoturismul Audi A6 era probat pentru vânzare.

În mașină se aflau doi localnici, unul din Rădăuți și unul din Dornești, și doi ucraineni, ultimii fiind cei care intenționau să cumpere mașina. Probabil că tocmai pentru că era vorba de o testare a mașinii șoferul a călcat destul puternic pedala de accelerație, imediat ce a intrat pe șoseaua de centură, de la Milișăuți spre Dornești. La scurt timp, acesta a intrat în depășirea autoutilitarei din față.

Argeș: Accident cumplit provocat de un șofer cu un BMW cu volan pe dreapta și numere britanice. Trei oameni au murit

Mașina a ieșit în decor, a rulat în rigola de la marginea drumului și apoi s-a zdrobit practic de un zid de beton. Zona respectivă este în linie dreaptă, astfel că nu se pune problema ca acolo să fi fost necesar un parapet.

Pompierii militari care au intervenit la fața locului au găsit scene de coșmar: doi dintre tineri erau proiectați în afara mașinii, iar doi erau încarcerați în mașină.

Trei dintre cei din mașină au fost găsiți decedați la locul accidentului, în timp ce al patrulea a murit după câteva ore, la Spitalul Județean Suceava, unde a fost preluat cu grave leziuni la cap și fracturi la toate membrele.

Drumul de calitate bună, neaglomerat, îmbie șoferii la viteză, uneori excesivă, iar de aici până la riscul de tragedii mai este doar un pas. Accidentele ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru cei care circulă pe acest drum, tentați să apese pedala de accelerație după ce intră pe șoseaua de centură, venind de pe drumurile naționale aglomerate.


…Patru morți în județul Suceava din cauza unei mașini cu volan pe dreapta. Șoferul a depășit fără să aibă vizibilitate…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.7]

România, pe marginea prăpastiei. 574 de morți de COVID într-o singură zi

România, pe marginea prăpastiei: 574 de morți de COVID într-o singură zi

Cea mai nouă criză din Marea Britanie: Nu mai sunt bodyguarzi pentru cluburile de noapte

Cea mai nouă criză din Marea Britanie: Nu mai sunt bodyguarzi pentru cluburile de noapte