in

Patru români, arestați sub acuzația de sclavie modernă
Patru persoane au fost acuzate de infracțiuni de sclavie modernă în urma executării mai multor mandate de către Unitatea pentru Sclavie Modernă și Răpiri a Poliției Metropolitane.

Mandatele au fost executate marți, 16 octombrie, la adrese din estul Londrei, arată Poliția Metropolitană.

Astfel, doi bărbați și două femei au fost acuzați de conspirație pentru a ține o persoană în sclavie sau servitute.

Este vorba despre: Valentin Lupu, 26 de ani, din Ilford, Viorel Lupu, 48 de ani, din Ilford, Alexandra Lupu, de 42 de ani și Victorița Lupu, de 50 de ani, tot din Ilford.

Cei patru vor fi judecați la Curtea Magistraților din Westminster.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 44 de ani, un bărbat în vârstă de 36 de ani, o femeie de 38 de ani și o femeie în vârstă de 44 de ani reținuți sub suspiciunea de sclavie modernă și infracțiuni de spălare a banilor, însă au fost eliberați în urma anchetei, mai menționează Poliția Metropolitană.

În ce condiții locuiau sclavii lui Lupu: 14 oameni în două camere. Poliția Metropolitană: „Dormeau pe unde apucau, chiar și în dulap”
Fetele de liceu din România acceptă cu ușurință să plece în străinătate. Nu le pasă că pot fi victime ale unor traficanți de persoane

Băsescu crede că și el era în diaspora atunci când naviga: «Am stat pe mare 12 ani din aceleași motive din care voi sunteți acum prin toată Europa»