Peste 1.000.000 de oameni din Marea Britanie suferă de COVID lung

Peste un milion de oameni din Marea Britanie suferă cu COVID lung, arată noile cifre publicate de Oficiul Național de Statistică. Se estimează că 1,1 milioane de oameni se confruntau cu simptome ale bolii la o lună după ce sau infectat prima dată cu Covid-19, într-o perioadă de patru săptămâni, până pe 6 martie, potrivit ONS.

Nu există o definiție universal acceptată a așa-numitului COVID lung, dar acesta acoperă o gamă largă de simptome, cum ar fi oboseala, durerea musculară și dificultatea de concentrare. Constatările ONS se bazează mai degrabă pe simptome auto-raportate decât pe un diagnostic oficial, arată Metro.

Sondajul a constatat că auto-raportatul COVID lung afectează în mod negativ activitățile de zi cu zi a mai mult de jumătate (674.000) de persoane cu simptome. Dintre acestea, 196.000 au raportat că abilitatea lor de a-și desfășura activitățile de zi cu zi a fost limitată foarte mult.

Bărbat de 47 de ani moare de COVID lung, la două luni de la externarea sa din spital

Ratele de prevalență ale COVID-ului de lungă durată au fost mai mari la persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 69 de ani, la femei, la cei care trăiesc în zonele cele mai defavorizate, la cei care lucrează în îngrijire sau sănătate și la cei cu o stare de sănătate preexistentă, care le limitează activitatea.

ONS a precizat că nu este posibil să se spună dacă aceste tipare se datorează diferențelor în riscul de infecție cu coronavirus sau susceptibilitatea de a experimenta COVID lung după infecție.


Estimările oferă o măsură a prevalenței lungi în rândul întregii populații. Dintr-un eșantion de peste 20.000 de participanți la studiu care au fost testați pozitiv pentru coronavirus, între 26 aprilie 2020 și 6 martie 2021, 13,7% au continuat să prezinte simptome timp de cel puțin 12 săptămâni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Relaxare totală în Anglia. Mii de oameni petrec în centrele orașelor fără grijă de infectare

Pașaportul digital COVID-19 va fi introdus pentru transportul aerian