in

Război în Ucraina: Peste 100 de companii și oligarhi ruși, pe lista neagră a lui Boris Johnson

Război în Ucraina: Peste 100 de companii și oligarhi ruși, pe lista neagră a lui Boris Johnson

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, l-a numit pe Vladimir Putin drept „agresor pătat cu sânge” și promite că va „îngreuna” economia Rusiei, punând 100 de companii și persoane fizice pe lista neagră a sancțiunilor.

Boris Johnson a declarat că Marea Britanie va impune sancțiuni economice asupra a peste 100 de persoane, companii și filiale rusești, inclusiv oligarhi apropiați președintelui Vladimir Putin.

Premierul britanic, scrie The Independent, a promis că va „îngreuna” economia rusiei în urma invadării Ucrainei, prezentând planul guvernului de a extinde sancțiunile în Camera Comunelor, joi, 24 februarie.

Boris Johnson le-a spus parlamentarilor că va îngheța activele marilor bănci rusești – inclusiv VTB, cea de-a doua bancă din Rusia – și va interzice avioanelor companiei aeriene ruse Aeroflot să aterizeze în Marea Britanie.

Premierul a spus că este „cel mai mare și mai sever pachet de sancțiuni economice pe care Rusia l-a văzut vreodată” – și a promis că oligarhii ruși care trăiesc la Londra „nu vor avea unde să se ascundă”.

Se înțelege că au fost deja pregătite liste suplimentare, astfel încât presiunea să poată fi crescută și mai mult în ceea ce premierul a numit „un program continuu de sancțiuni intensificate”.


Putin, un agresor pătat de sânge

Johnson a spus că ceea ce se întâmpla în Ucraina este „hidos și barbar” și că trebuie „să se încheie cu un eșec”, adăugând: „Acum îl vedem așa cum este – un agresor pătat de sânge care crede în cucerirea imperială”.

Premierul a mai indicat că Marea Britanie va colabora cu aliații săi pentru a limita accesul Rusiei la sistemul internațional de plăți Swift. „Știu că această Cameră va avea un mare interes în potențialul de a elimina Rusia de la SWIFT… nimic nu este exclus”.

Pe lista neagră extinsă a entităților sancționate se află cinci companii importante din sectorul rus de apărare – inclusiv cea mai mare companie de apărare din Rusia, Rostec, care are peste 2 milioane de angajați și exportă arme de 10 miliarde de lire sterline pe an – precum și peste 70 de filiale ale acestora.

Londra ia măsuri împotriva Rusiei. Oligarhi interziși în Marea Britanie, înghețarea activelor bancare, oprirea sistemului de plăți bancare internaționale SWIFT

Toate vor avea activele înghețate, iar companiile și persoanele fizice din Marea Britanie vor fi interzise de la orice tranzacție cu acestea.

Oligarhii vizați sunt cel mai tânăr miliardar al Rusiei, Kirill Shamalov, care a fost căsătorit anterior cu fiica lui Putin, șeful PS Bank, Petr Fradkov, vicepreședintele VTB Bank, Denis Bortnikov, directorul companiei de apărare, Yuri Slyusar și președintele Novicom Bank, Elena Georgieva.

O sursă diplomatică din Marea Britanie a declarat: „Aceștia sunt oameni care au un stil de viață internațional – vin la Harrods să facă cumpărături, stau în cele mai bune hoteluri când doresc, își trimit copiii la cele mai bune școli publice ale noastre și asta trebuie oprit”.

Oficialul a adăugat: „Astfel încât acești oameni să fie în esență persona non grata în fiecare capitală importantă a Europei de Vest din lume.”

„Nu vor avea unde să se ascundă”, amenință Boris Johnson

Boris Johnson a promis că legea privind criminalitatea economică va include un registru al proprietății din străinătate, în timp ce o nouă „celulă a cleptocrației” va fi înființată în cadrul Agenției Naționale pentru Crimă. „Asta înseamnă că oligarhii din Londra nu vor avea unde să se ascundă”, a spus premierul.

Johnson se confruntă însă cu rezistența Germaniei la excluderea Rusiei din sistemul SWIFT, iar într-o conferință a liderilor statelor G7 s-a stabilit că orice mișcare trebuie luată de membri ca grup și nu unilateral.

Legislația va fi introdusă și va intra în vigoare marți, 1 martie, pentru a interzice tuturor companiilor ruse importante să obțină finanțare pe piețele din Marea Britanie și să interzică Rusiei să ridice datorii suverane în Marea Britanie.

Toate exporturile de tehnologie cu dublă utilizare sunt imediat interzise, ​​iar legislația va fi introdusă în grabă pentru a interzice vânzările de articole și furnituri de înaltă tehnologie pentru industriile extractive.

Se va stabili o limită a mărimii depozitelor pe care orice cetățean rus le poate deține într-o bancă din Regatul Unit, deși pragul și data de la care va fi aplicat nu au fost încă decise.

Toate sancțiunile împotriva Rusiei vor fi extinse pentru a include și Belarusul.

Au fost întocmite cazuri detaliate de acțiune pentru fiecare persoană și companie, cu scopul de a face impermeabile sancțiunile din punct de vedere juridic, în cazul unei contestații judiciare de către oligarhii ruși.


…Război în Ucraina: Peste 100 de companii și oligarhi ruși, pe lista neagră a lui Boris Johnson…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Londra: Bărbat înjunghiat pe Oxford Street, în fața trecătorilor îngroziți

Londra: Bărbat înjunghiat pe Oxford Street, în fața trecătorilor îngroziți

Marea Britanie va sprijini un guvern ucrainean în exil, a anunțat Boris Johnson

Marea Britanie va sprijini un guvern ucrainean în exil, a anunțat Boris Johnson