in

Peste 100 de persoane arestate la protestul „Kill the Bill” din centru Londrei

107 persoane au fost arestate la protestul „Kill the Bill”, din centrul Londrei, sâmbătă, 3 aprilie, anunță Poliția Metropolitană.

Arestările au fost făcute pentru o serie de infracțiuni, inclusiv încălcarea ordinii publice; tulburare violentă; atac asupra poliției și încălcări ale legislației Covid. O femeie a fost arestată sub suspiciunea că deținea un cuțit.

Protest anti-lockdown în Anglia. Manifestanții au încercat să atace un centru de vaccinare

Comandantul de poliție Ade Adelekan care a condus operațiunea de poliție la protestele de sâmbătă a spus: „În ciuda instrucțiunilor repetate din partea ofițerilor de a pleca, protestatarii nu s-au conformat și, pe fondul nivelului crescut de dezordine, au fost făcute arestări.”

„Rămânem în mijlocul unei pandemii globale și am făcut progrese mari în controlul răspândirii virusului; nu vom permite ca acțiunile egoiste ale unui număr mic de oameni să pună în pericol progresul londonezilor”, a mai spus polițistul.

Zece ofițeri au fost răniți în timpul operațiunii, însă niciunul dintre ei serios.

Sute de oameni au mărșăluit sâmbătă prin centrul Londrei și în alte orașe din Anglia și Țara Galilor pentru a protesta împotriva planului guvernului britanic de a oferi poliției noi puteri pentru a reprima demonstrațiile.

Protestatarii au trecut pe lângă Palatul Buckingham spre Piața Parlamentului. Un cerc de ofițeri s-au poziționat în jurul statuii primului ministru din timpul războiului, Winston Churchill, în Piața Parlamentului. Statuia fusese atacată, în timpul protestelor anti-rasism de anul trecut.

Protestatarii, inclusiv mulți care purtau pancarte anti-sexism și scandau „Femei speriate peste tot, poliției și guvernului nu le pasă!” a trecut și pe lângă biroul prim-ministrului Boris Johnson din 10 Downing Street.

Poliția Metropolitană din Londra a declarat că majoritatea oamenilor „au încercat să adere la distanțarea socială”, dar că o „mică minoritate” a blocat drumul din Piața Parlamentului.
Român dispărut de peste o săptămână din Canning Town

Marea Britanie. O nouă schemă de împrumuturi GARANTATE DE STAT va putea fi accesată de la 6 aprilie