Pfizer anunță un nou medicament pentru tratarea COVID-19

Un nou remediu pentru COVID-19 ar putea fi disponibil, zeci de voluntari participând la testarea unei pastile produse de Pfizer.

Potrivit unor informații publicate de The Telegraph, testarea acestui medicament se desfășoară în două locații Pfizer, una în SUA și cealaltă în Belgia, iar în proces sunt implicați 60 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

Procesul va fi împărțit în trei etape, timp de 145 de zile, cu 28 de zile în plus pentru „screening și dozare”, conform raportului, iar unii participanți vor rămâne câteva nopți în locațiile Pfizer.

„Dacă vor ajunge în această etapă, vor fi chiar optimiști”, a declarat pentru The Telegraph Penny Ward, profesor în medicină farmaceutică la King’s College din Londra.

”Întrebarea principală va fi cum este tolerat acest medicamentul”, a spus Ward, care a contribuit și la dezvoltarea Tamil, un tratament antiviral împotriva gripei.

În prima fază se va analiza cât de bine este tolerat noul medicament și dacă există „efecte secundare semnificative și cum se simt oamenii după administrarea acestuia”, conform documentelor Pfizer.


Vaccinul Pfizer, mai puțin eficient în cazul persoanelor obeze. Ar putea avea nevoie de o doză mai mare

Următoarea fază va include doze multiple, în timp ce a treia va analiza influența consumului de alimente. Pentru acea parte, participanții ar putea primi instrucțiuni cum ar fi să consume un mic dejun bogat în grăsimi: „două ouă prăjite în unt, două fâșii de slănină de porc, două felii de pâine prăjită cu unt, cartofi și lapte integral ” – iar toate acestea trebuie consumate în 20 de minute.

Voluntarii au fost avertizați că medicamentul a fost testat până acum doar pe animale, potrivit documentelor Pfizer.

În cazul în care studiile nu vor constata existența unor efecte secundare, medicamentul ar putea continua să fie testat pe cei care au fost expuși la coronavirus.

În centrul cercetării se află o moleculă antivirală creată în laborator, PF 07321332, un inhibitor care împiedică reproducerea virusului în nas, gât și plămâni. Inhibitorii sunt o parte esențială a tratamentului pentru pacienții cu HIV, deși medicamentele pot avea efecte secundare pe termen lung.

Legăturile cu HIV vor fi, de asemenea, examinate în cadrul studiilor, în condițiile în care participanților li s-au administrat doze de ritonavir, un medicament antiviral utilizat în tratamentul HIV care va contribui la creșterea cantității de PF-07321332 din sângele participanților.

Mikael Dolsten, șef și președinte al cercetărilor la nivel mondial la Pfizer, a declarat luna trecută că molecula a fost concepută „ca o terapie orală potențială, care ar putea fi prescrisă la primul semn de infecție, fără a fi nevoie ca pacienții să fie spitalizați sau în îngrijirea critică. ”

Între timp, Ward a avertizat că, chiar dacă va avea succes, medicamentul va trebui să fie pe deplin dezvoltat și gata de utilizare la un preț rezonabil, în timp ce Covid-19 este încă o amenințare mare pentru sănătate. Este, a mai spus ea, o „cursă contra cronometru”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România. Rețea infracțională, specializată în furturi de utilaje din Marea Britanie, Italia, Belgia și Austria. Percheziții în 20 de județe

Procuror în procesul ‘Ndrangheta: „Mafia italiană a spălat miliarde de euro în Marea Britanie”