in

„Plecați acasă – și luați-vă țiganii cu voi!” Mesaj primit prin poștă de mai mulți români

Mai multe afaceri din zona Burnt Oak, din nordul Londrei, unde există o mare comunitate de români, au primit prin poștă mesaje xenofobe de amenințare.

Proprietarii unor afaceri românești au primit niște plicuri care conțineau o copie a unui articol dintr-o publicație britanică, despre un grup de infractori din România, însoțită de mesajul: GO HOME – AND TAKE YOUR CROOKS AND GIPSIES WITH YOU (PLECAȚI ACASĂ – ȘI LUAȚI-VĂ ESCROCII ȘI ȚIGANII CU VOI).

Una dintre afaceri vizată de amenințările xenofobe este o cunoscută firmă de contabilitate românească din zonă, iar alta un magazin românesc aflat la două imobile distanță.

Articolul face referire la faptele fraților Lupu, condamnați la ani grei de închisoare pentru supunerea unor conaționali la muncă forțată și obligatorie.

Oamenilor li se promitea că vor primi câte 500 de lire sterline pe lună, cazare și masă pentru a lucra în Marea Britanie, pe șantiere. Odată ajunși în Londra, victimelor li se confiscau actele de identitate și erau forțate să stea în case suprapopulate închiriate de infractori în estul Londrei.

Apoi, erau trimiși să lucreze în construcții cu ajutorul unor documente de calificare falsificate. Violența la care erau supuși, degradarea și manipularea constantă prin sumele derizorii pe care le primeau, au fost pârghiile infractorilor pentru a se asigura că victimele rămân subordonate lor.


De-a lungul celor trei ani, cei trei frați Lupu au obținut peste 1,2 milioane de lire sterline prin exploatarea victimelor.

Astfel de manifestări au început să se înmulțească o dată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ambasada României la Londra a anunțat, în această privință, că „prevenirea unor eventuale incidente/reacții discriminatorii sau xenofobe reprezintă o prioritate”:

„Vi s-a încălcat dreptul la liberă circulație sau vi s-a refuzat un loc de muncă, închirierea unui apartament sau dreptul la alte beneficii în Marea Britanie?
Daca aveți cunoștință de astfel de incidente îndreptate împotriva unor cetățeni români, vă îndemnăm să informați atât autoritățile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra, la adresa de email: [email protected] si numărul d telefon 07738716335 (disponibil 24/7).
Prevenirea unor eventuale incidente/reacții discriminatorii sau xenofobe reprezintă o prioritate a Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, care urmărește cu atenție, în special în contextul Brexit, respectarea drepturilor cetățenilor români care locuiesc și muncesc legal în Marea Britanie.”

Muncă forțată, exploatare și trafic de persoane. Periculoșii frați Lupu au ajuns după gratii în Marea Britanie

În ce condiții locuiau sclavii lui Lupu: 14 oameni în două camere. Poliția Metropolitană: „Dormeau pe unde apucau, chiar și în dulap”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Student la medicină în Anglia, dispărut de 8 zile. Florin e căutat cu disperare de mama lui

Român condamnat la șapte ani de pușcărie pentru jefuirea a două prostituate thailandeze în Watford