in ,

Poliția britanică a dat mii de amenzi pentru încălcarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei

Poliția din Marea Britanie a emis aproximativ 9.000 de amenzi pentru încălcarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

Însă, scrie The Independent, autoritățile au insistat ca sancțiunile să fie utilizate ca ultima soluție, atunci când oamenii refuză să respecte regulile în mod voluntar.

Un număr de 8.877 de amenzi au fost acordate în Anglia și 299 în Țara Galilor, de la intrarea în vigoare a legii, potrivit cotidianului citat.

Conform Regulamentului de Protecție a Sănătății, persoanelor li se pot înmâna amenzi de 60 de lire sterline pentru că sunt în afara locuințelor fără a avea o „scuză rezonabilă” sau pentru adunarea în grupuri de mai mult de două persoane.

Suma este redusă la 30 de lire sterline dacă este plătită imediat, dar poate fi mărită, pentru contravenții repetate, până la maximum 960 GBP.

Cheltenham: „Covidiot” de 24 de ani, la pușcărie după ce a scuipat un ofițer de poliție în duminica Paștelui

Birmingham: Român arestat după ce a participat la o petrecere alături de 20 de persoane în timpul pandemiei

Consiliul Șefilor Poliției Naționale (NPCC) a anunțat, într-o conferință de presă, că în Anglia și Țara Galilor au existat 391 de recidiviști, inclusiv o persoană a primit șase amenzi. Trei persoane au primit câte cinci amenzi, șase oameni au luat câte patru, iar 38 câte trei.

Nu s-a putut confirma imediat dacă s-ar fi acordat cuiva o amendă maximă de 960 GBP.

Cifrele dezvăluite joi, 30 aprilie, au fost mai mari decât cele oferite la o conferință de presă anterioară, iar ofițerii superiori au spus că a existat un „decalaj de raportare” din partea forțelor de poliție regionale.

Referitor la etnia celor pedepsiți, amenzile sunt „proporționale” în Anglia, 58% fiind acordate persoanelor identificate ca fiind albe, 10% asiatice și 4% au mers către persoane de culoare.

În Țara Galilor, trei sferturi din amenzi au fost acordate bărbaților, două treimi persoanelor cu vârsta sub 35 de ani.

49 de amenzi au fost date greșit copiilor și apoi au fost retrase, deoarece legea permite doar pedepsirea celor peste 17 ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ventilatoare din China

Marea Britanie a cumpărat 250 de ”ventilatoare” din China. «Pot ucide pacienţii», avertizează medicii

Medicii au identificat cinci afecțiuni ale pielii legate de coronavirus. Necroza este una dintre ele