in

Poliția britanică ne învață cum să reacționăm în caz de atentat

Poliția britanică a pus la dispoziția marelui public un curs de formare online care-i poate ajuta pe oameni să identifice comportamentele suspecte și să reacționeze în caz de atentat, la zece zile după atacul criminal de pe London Bridge, relatează AFP.

Decizia de a extinde difuzarea acestui instructaj, până acum disponibil numai pentru comercianții care lucrau în locuri foarte frecventate, nu a fost luată din cauza acestui atac cu cuțitul care s-a soldat cu doi morți în capitala britanică, a precizat poliția.

Atentatul reprezintă însă „o reamintire brutală a amenințării actuale și a nevoii de vigilență”, a menționat instituția.

Acest instructaj gratuit, numit ACT Awareness, cuprinde șapte module cu o durată totală de 45 de minute. Cursul vizează furnizarea de cunoștințe pentru reperarea comportamentelor suspecte şi privind acțiunile care se impun în cazul unui incident major.

„Să dai fiecăruia șansa de a fi ochi și urechi în plus pentru poliție și echipele de securitate locale ajută la asigurarea securității tuturor comunităților”, a precizat poliția.

La începutul lui noiembrie, nivelul de alertă teroristă al Regatului Unit a fost redus, trecând de la “grav” la „substanțial”,  riscul unui atentat fiind acum considerat “probabil” și nu “foarte probabil”.


Nou atentat la Londra. Un bărbat a intrat cu mașina într-un grup de copii în fața școlii. Un elev de 12 ani a murit

Premierul Boris Johnson, reacție dură după ultimul atentat de la London Bridge

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Liberalii schimbă „nepoții” PSD cu cei PNL. Finul ambasadorului Mihalache, numit secretar de stat în guvernul Orban

Autoturism furat din Marea Britanie, depistat în Vama Albița