Menu
in

Polițistul din Vaslui acuzat că a ucis un șofer cu arma din dotare a plecat la muncă în Anglia

Polițistul Mihai Vizitiu, acuzat că a ucis, cu arma din dotare, un șofer fugar și-a suspendat activitatea din cadrul IPJ Vaslui și a plecat la muncă în Anglia.

Potrivit Vremea Nouă, cel mai probabil a făcut această mișcare, pentru a putea face față cheltuielilor cu procesul în care este acuzat de omor.

Conform oficialilor IPJ Vaslui, polițistul Vizitiu și-a suspendat activitatea, pe o perioadă de 3 ani, începând cu 1 februarie. De asemenea, mai scrie publicația citată, Vizitiu și-ar fi găsit deja un loc de muncă în Regatul Unit.

După incidentul din martie 2018, în urma căruia un tânăr de 27 de ani și-a pierdut viața, lui Vizitiu i-a fost interzisă munca de polițist activ. Curtea de Apel Iași i-a dat însă voie să lucreze la birou, fără să intre în contact cu publicul.

În luna martie 2018, șeful de post din comuna Pușcași l-ar fi anunțat pe polițist, pe telefonul personal, că un  vechi „amic” al acestuia a ieșit în trafic cu mașina personală chiar dacă avea permisul suspendat și consumase băuturi alcoolice.

Polițistul Vizitiu l-a oprit pe Adrian Munteanu, în Zona Industrială. Tânărul s-a dat jos din mașină și a luat-o la fugă cu polițistul pe urmele lui. Conform declarațiilor oamenilor legii, tânărul a fost somat verbal să se oprească, dar nu a făcut-o. Mihai Vizitiu a plecat în urmărirea lui cu pistolul din dotare în mână.  Arma s-a descărcat și glonțul l-a lovit în cap pe Munteanu. I-a intrat în partea dreaptă, a traversat craniul pe diagonală și a ieșit pe partea stângă. În scurt timp, zona a fost împânzită de polițiști. La fața locului a ajuns și un echipaj TIM. Medicii au acordat victimei primul ajutor și apoi au preluat-o pentru a o transporta la spital. Adrian Munteanu a intrat în stop cardio-respirator și a fost resuscitat. A fost chemat elicopterul SMURD pentru ca pacientul să fie transferat la Iași, dar a intrat din nou în stop cardio-respirator și a decedat.

BREAKING NEWS: Femeie înarmată cu un cuțit, împușcată de polițiști în Liverpool

Cazul a fost  preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, dar la cererea avocatei familiei victimei, dosarul a ajuns acum în atenția procurorilor din cadrul Parchetului General.

Polițist italian mort după ce a încercat să oprească un jaf la un ATM. Arestați doi bărbați de etnie romă

Victima este nepotul unui alt polițist cunoscut din județul Vaslui, subcomisarul Iulian Munteanu, iar  polițistul care l-a împușcat pe Munteanu este același care avea să facă un denunț la DNA în urma căruia subcomisarul Munteanu, mai mulți polițiști și oameni de afaceri din Vaslui au ajuns în boxa acuzaților.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version