Politologul Mungiu-Pippidi despre mitingul din 10 august: „Această mahala nu reprezintă diaspora”

Politologul Alina Mungiu-Pippidi, scrie într-un editorial publicat de Cotidianul, că românii din străinătate care vor participa la mitingul din 10 august sunt doar masă de manevră, ușor de manipulat de „niște operatori ordinari din politică, servicii și mass media aferantă.”Organizarea, vehicularea și discuțiile persoanelor din diaspora în legătură cu această manifestație sunt definite de politologul român ca fiind „de mahala”, unde un mercenar PSD-ist îi îndeamnă pe oameni să salveze țara cu sloganul „Muie PSD”.

Ce spune Mungiu-Pippidi despre diaspora:


«Își face viața pe Facebook colportând orice, plătește zero taxe în țară și minime dincolo, dar vara dă peste cap orarul la ghișee prelungindu-și permisele de conducere sau pașapoartele, înainte de a pleca cu portbagajele pline de zacuscă la muncă în Occident.

Ceva mai norocoasă, nu e totuși mai bine educată, nu ca număr de ani de școală, ci ca bun simț elementar- destul să vezi cum arată o coadă de români la un low cost pe orice aeroport din Europa, ca să devii brusc culturalist – arată precum coada de turci sau ruși, nu ca elvețienii sau olandezii, orice am face. Eșecul e al familiei, al celor șapte ani de acasă, a unei culturi a îndreptățirii care a prins cu libertatea căpătată în 1989, fără a fi însoțită de o cultură a datoriei, a autocontrolului, a ceea ce face civilizația. Ca atare, am transferat în străinătate o considerabilă parte din mahalaua noastră, aceea din „De ce trag clopotele, Mitică ?” a lui Lucian Pintilie, cea a cărei atitudine față de restul lumii este, invariabil, „De proști”.»

«Pînă nu lămurim ce trebuie de fapt reparat și de către cine, și e greu să o lămurim la un loc cu mercenarii infractori care urlă „Jos penalii” de te asurzesc, în vreme ce dacă le întorci buzunarele pe dos vezi că le cade mărunțișul încasat de la industria de petrol sau aur, plus diurnele de la succesorii lui Ghiță în zona media a serviciilor, sau cu infiltrați de servicii pe post de alternativă politică, hai să facem măcar pasul la o parte. Cine crede că libertatea de opinie este de nivelul „Muie PSD” nu ne reprezintă pe cei care au luptat decenii să civilizăm PSD și să construim alternativa la el, și nici pe noi, cei care suntem în diaspora egalii occidentalilor, sau mai buni când putem, nu adunăm resturile de la masa lor ca să ne grozăvim în țară cu mașini la mîna a doua cu numere teribiliste. Vreți să fiți cu ăștia? Atunci o să muriți proști cu ei. Asta e tot ce vă mai așteaptă la nivelul actual», conchide politologul român în editoria

Un șef PSD din Vrancea despre protestatarii din diaspora: „hoți, cerșetori și curve, trebuie întâmpinați cu șocuri electrice!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tânără arhitectă din Suceava, răsplătită cu premiul Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici

Scandal în Marea Britanie. Farmaciile românești online vând medicamente fără prescripție. „Trebuie schimbată legislația”