in

Populațiile de șobolani din Marea Britanie au crescut în timpul restricțiilor, iar acum rozătoarele invadează casele

Populațiile de șobolani din Marea Britanie au crescut în timpul restricțiilor, iar acum rozătoarele invadează casele

Cunoscută ca fiind capitala cu cei mai mulți șobolani din Europa, Londra experimentează noi probleme din cauza acestor rozătoare foarte periculoase.

Din cauza lipsei de alimente de la pubelele de gunoi ale restaurantelor, în perioada de „lockdown” din martie și până în iunie, șobolanii din Londra au devenit extrem de încrezători și invadează cu ușurință casele din Marea Britanie.


Potrivit Daily Mail, compania de combatere a dăunătoarelor Rentokil a înregistrat o creștere cu 22% a apelurilor, în perioada martie-iunie, față de media pentru perioada de vară din ultimii șase ani.

Creaturile intră în casele oamenilor prin toalete, ba chiar și prin cutiile poștale.

Invazie de șoareci și șobolani în Marea Britanie. Cazurile de infestări au crescut cu 120%

Din cauza numărului mic de oameni pe stradă și a scăderii cantității de deșeuri alimentare, rozătoarele au prins încredere mai mare să intre în case, spun specialiștii.

De asemenea, populațiile de șobolani din capitală au crescut, iar acum încep să invadeze casele.

Paul Blackhurst, șeful Rentokil Pest Control, a declarat că „având în vedere populația în creștere” de șobolani este posibil ca „mai multe companii să înregistreze creșteri ale activității rozătoarelor”.

Compania a mai anunțat că motivul creșterii populațiilor ar putea fi și iarna blândă de anul trecut, care ar fi prelungit sezonul de reproducere.

Acest lucru ar putea duce la un număr tot mai mare de rozătoare care intră în case în căutare de hrană și apă, atunci când temperaturile scad.

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că restricțiile la nivel regional ar putea însemna o nouă creștere a numărului de șobolani.Cercetătorii de la Oxford: Restricțiile vor fi prezente în Marea Britanie până la anul în iulie

Dezastru. Aproape 20.000 de noi infecții și 137 de morți în Marea Britanie în ultimele 24 de ore