in

Povestea cerșetorilor romi naște comentarii ironiceGuvernul britanic ar putea renunța la tăierile bugetare și scăpa de grija crizei, dacă ar impozita cerșetorii români, se arată într-un comentariu ironic la adresa executivului și discriminatoriu la adresa românilor, postat pe site-ul publicaţiei FX-MM.

Măsura, nu ar fi una foarte ușor de luat, pentru că numărul celor impozitați ar trebui să fie de aproximativ 1,5 milioane de cerşetori. În aceste condiții Marea Britanie ar obține prin impozite 75 miliarde lire sterline, mai susține comentariul răutăcios, citat de Mediafax.

Un cerşetor de patru ani din România poate câştiga într-un an în Londra 100.000 de lire sterline, scrie, la secţiunea comentarii a publicaţiei financiare britanice, Mark Deans, director pentru clienţi corporate la compania de servicii de schimb valutar Moneycorp, citând date din documentarul “Viața secretă a cerșetorilor din Marea Britanie”, prezentat în emisiunea Panorama de la BBC. “BBC a dat întâmplător peste o modalitate de a relansa economia. Din populaţia de 22 de milioane a României, 1,5 milioane sunt copii de patru ani. Dacă ar lua cu toţii o pauză de un an la Londra ar putea câştiga împreună 150 de miliarde de lire sterline. Ar fi taxaţi cu 50%, ca persoane cu venit ridicat, astfel că le-ar rămâne copiilor suficienţi bani pentru a-şi cumpăra o locuinţă înainte de a merge la şcoală, iar partea de 75 de miliarde de lire sterline din taxe ar putea fi folosită de Banca Angliei pentru a cumpăra de două ori mai multe obligaţiuni decât intenţionează acum, dublând astfel efectul benefic asupra economiei”, afirmă Deans.

Propunerea absurdă a lui Deans vine în contextul în care Banca Angliei are în derulare un program de măsuri neconvenţionale pentru stimularea economiei britanice. Programul vizează introducerea de lichidităţi în piaţa financiară pentru a menţine un cost redus al creditării, prin achiziţia de obligaţiuni, cu precădere a celor emise de guvern.

Mai mult, autorul comentariului susține, în același stil de pamflet, că măsura ar putea fi extinsă la nivelul zonei euro, iar astfel s-ar putea obține fonduri de către statele care susțin financiar Grecia. “Schema ar putea merita puţină atenţie peste Canalul Mânecii. Ar oferi o alternativă facilă la actuala situaţie în care banii sunt luaţi de la contribuabilii germani care opun rezistenţă şi aruncaţi asupra unor contribuabili greci nerecunoscători. Ar ridica şi o parte din presiunea de pe liderii francezi şi germani, care sunt pe punctual de a-şi încălca promisiunea de a livra la sfârşitul acestei săptămâni o soluţie la criza datoriilor”, comentează Deans.

BBC a difuzat recent un documentar,”Viaţa secretă a copiilor cerşetori din Marea Britanie”, în care a prezentat cazurile unor copii romi de origine română urmăriţi timp de mai multe luni pe străzile din Londra de reporterii emisiunii Panorama. Realizatorii au luat urma celor care îi trimit pe cei mici la cerșit și au ajuns până în România, unde au descoperit că exploatatorii cerșetorilor trăiesc în palate și conduc mașini de lux.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vom adera la Schengen în 2012

De pe ringul de box în ringul afacerilor