Povestea mărcii comerciale românești care a cucerit piața din Marea Britanie

Povestea mărcii comerciale românești care a cucerit piața din Marea Britanie

Majoritatea românilor iau drumul străinătății în aceaste zile și, când vine vorba de așteptări, la loc de cinste stă dorința de a savura gustul produselor românești. Nu este deloc surprinzător, pentru ca acest lucru denotă de fapt dorul de casă, de familie, locurile natale și tot ceea ce le aduce aminte de copilărie și anii petrecuți acasă. Iată însă că de ceva timp, în Marea Britanie, dorul face cale întoarsă și din trăirea cu iz de tristețe devine bucuria de a recunoaște o frântură de țară pe rafturile magazinelor britanice și chiar un prilej de mândrie.AQUA Carpatica a ajuns pentru prima dată în Marea Britanie în 2015 și și-a construit drumul pas cu pas, de la Harrods la Whole Foods Market, Ocado și alte nume cunoscute, având ca segment de piață consumatorii interesați de un stil de viață sănătos în căutarea produselor de cea mai bună calitate. 2017 a adus recunoașterea la nivel internațional din partea specialiștilor din industria alimentară: un distins juriu format din 135 de profesioniști venind din instituții culinare prestigioase, somelieri și alți experți de seamă din domeniu, selectați cu grijă de către Institutul Internațional al Gustului și Calității (ITQI) din Bruxelles au decis în unanimitate să ofere apelor minerale plată și carbogazoasă AQUA Carpatica distincția Superior Taste Award, produsele primind 3 stele de aur dintr-un total de 3.  Aprecierea din partea consumatorilor britanic a urmat imediat: premiul Great Taste și apoi Olive Magazine, o revistă lunară populară cu profil culinar din Marea Britanie, a recunoscut de asemenea AQUA Carpatica drept cea mai bună din categorie. Ei au organizat un test al tuturor apelor naturale plate îmbuteliate de pe piață, iar premiul întâi a revenit AQUA Carpatica. Ambele grupuri implicate în testare au fost de acord că apa naturală minerală din munții Carpați, deși relativ nou pe piața britanică, este superioară brandurilor deja consacrate: Epitomul purității. Cu o prezentare clară, care potolește setea, dă energie, curată și revigorantă, delicată- câștigătorul detașat.” (Olive Magazine, 7 iunie, 2017)

Puritatea apei, calitățile deosebite dar și proveniența ei au fascinat conusmatorii britanici și au făcut trecerea către următorul nivel în dezvoltarea business-ului. Izvoarele protejate de frumusețea unică a Munților Carpați, care adăpostesc ultimele păduri sălbatice ale Europei, aprovizionează acum și rafturile Tesco, supermarketul preferat al britanicilor, urmând a fi găsite în cel mai scurt timp și în emblematicele magazine WH Smith.


AQUA Carpatica nu este doar un brand de apă, este și un educator al publicului britanic în ceea ce privește distincția dintre apele minerale naturale, apele de izvor și apele purificate. Produsul, cu un design care impresionează la prima vedere, a devenit un favorit ferm al consumatorilor datorită etichetei care oferă informații utile, transparenței în ceea ce privește ingredientele și sursa dar și importanței pe care o acordă informării corecte a consumatorului final.

Brandul a crescut prin multă perseverență, dedicare dar și susținerea unor promotori inediți, purtători de dor: cei peste jumătate de million de români pentru care Marea Britanie reprezintă acum acasă și prin sprijinul acordat de magazinele românești, precum RoExport. Pentru aceștia, AQUA Carpatica este un motiv de mândrie și produsul care le potolește setea de țară, fapt care a devenit o certitudine odată cu ultima campanie de marketing, care a promovat imaginea produsului pe celebrele autobuze roșii londoneze.  În spațiul virtual, imaginile au fost grăitoare pentru atașamentul pe care comunitatea românească îl simte față de brandul AQUA Carpatica, românii inițiind un adevărat maraton al postărilor cu imagini surprinse în timp real în traficul metropolei.


AQUA Carpatica a răsplătit în mod constant dragostea primită, sponsorizând evenimente din comunitate, cluburi de fotbal, grădinițe românești și chiar consumatorii care și-au mărturisit afecțiunea pentru brand prin postări emoționante pe platforme de social media. Brandul cu gust de dor a însoțit astfel pe cei mari și pe cei mici în momente speciale din viața lor, recunoscându-le atașamentul și sprijinindu-i prin hidratare de calitate.

Responsabilitatea socială se răsfrânge și în comunitatea lărgită, AQUA Carpatica implicându-se activ și în provocările cu care se confruntă societatea britanică. Conform ultimelor studii, Marea Britanie este din păcate lider al epidemiei de obezitate din Europa de Vest, în Anglia 11.7% dintre copiii de clasa a 6 a, în vârstă de circa 11 ani, fiind obezi. Acest fapt se datorează nu numai stilului de viață sedentar ci și consumului exagerat de mîncare tip fast food și zahăr.  În acest context, AQUA Carpatica Kids vine în sprijinul părinților care vor să le ofere copiilor lor o alternativă sănătoasă de hidratare printr-o sticluță de 250 ml, într-un ambalaj atrăgător cu personaje colorate și cu un dop special, curge doar atunci când bei. Astfel, cei mici se pot hidrata în siguranță, vărsarea apei fiind evitată. Dopul special este o inovație: are o supapă de silicon ce determină curgerea controlată a lichidului și nu permite pătrunderea de niciun fel a corpurilor străine în recipient, păstrând nealterată calitatea apei. Începând cu luna septembrie, produsul va fi disponibil în multiple locații, precum Ocado, Whole Foods Market etc.

Acest nou produs vine în completarea gamei AQUA Carpatica, prezentă deja pe piața în peste 1500 de locații, cu interes în creștere din partea unor mari agenți și cu proiecte ambițioase de viitor.

Aventura în Regatul Unit a fost de la început plină de provocări, dar totodată frumoasă.  AQUA Carpatica continuă să facă pași importanți în cucerirea segmentului de piață relevant,  find practic singurul brand românesc care reprezintă țara la cele mai înalte standarde, nu numai în magazine românești ci și în supermarketuri locale,  însoțind în același timp comunitatea românească în evoluția ei.

Alte articole din seria ”Valori românești în lume” găsiți aici și aici și aici si aici.

Marea Britanie. Un brand românesc de prestigiu, în magazinele Tesco

Cinci români de succes din Marea Britanie, laureați pentru activitatea lor la Gala Constantin Brâncoveanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Și-a ucis prietena însărcinată cu o foarfecă. Ion Câmpeanu: „Vreau să fiu executat. Vreau să mor!”

Londra. O mașină a intrat în mulțimea care aștepta într-o stație de autobuz