in

Premierul Boris Johnson, reacție dură după ultimul atentat de la London Bridge


Atacul terorist de pe London Bridge va schimba modul în care autoritățile privesc astfel de incidente.

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat că își dorește să vadă pedepse mai aspre pentru faptele de terorism, notează Agerpres. Concret, acesta a declarat că vrea să instaureze o pedeapsă minimă obligatorie de 14 ani de închisoare pentru infracțiunile legate de terorism!

Măsura vine ca urmare a atacului de vineri, 29 noiembrie, de pe London Bridge, când un bărbat înarmat cu un cuțit a omorât doi oameni. Individul fusese eliberat condiționat de aproape 11 luni, după o condamnare pentru terorism.

Grupul jihadist ISIS a revendicat atacul comis de Usman Khan, în vârstă de 28 de ani.

„Acest sistem trebuie să ia sfârșit – repet, trebuie să înceteze!”, a spus Boris Johnson, aflat în plină campanie pentru realegerea sa la alegerile parlamentare anticipate din 12 decembrie.

„Pentru toate infracțiunile teroriste și extremiste, condamnarea pronunțată de judecător trebuie să fie executată în mod efectiv: acești infractori trebuie să execute fiecare zi a pedepsei lor, fără excepție. Dacă ați fost condamnat pentru o infracțiune teroristă gravă, ar trebui să existe o condamnare obligatorie minimă de 14 ani și unii nu ar trebui să iasă niciodată”, a mai adăugat liderul conservator la o conferință despre reabilitarea deținuților, organizată de Universitatea Cambridge într-o clădire aflată la doar câțiva pași de London Bridge.

Usman Khan fusese condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pe o durată nedeterminată, în 2012, cu un minimum de opt ani, sentința fiind redusă la 16 ani, în apel, în 2013. El a încercat să comită un atac cu bombă la Bursa din Londra și să creeze o tabără de antrenament pentru teroriști în Pakistan.

Atac la London Bridge, un mort și mai mulți răniți, intervine unitatea antiteroristă de la Scotland Yard
Un bărbat eliberat în baza recursului compensatoriu și-a ucis iubita. Legea ar urma să fie abrogată

Situaţie tragică: peste 150.000 de copii români merg la culcare flămânzi