Sportivul Alin Moldoveanu a câştigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice, după ce s-a impus în proba de puşcă aer comprimat 10 m, din cadrul competiţiei de tir.
Moldoveanu s-a calificat, luni, de pe locul doi în finala probei de puşcă aer comprimat 10 m, din cadrul competiţiei de tir, el egalând recordul olimpic.
Dumitru, argint la JO
Sportiva Alina Dumitru a obţinut medalia de argint, la categoria 48 de kg, la judo, după ce cucerise aurul olimpic la Beijing.
Dumitru a fost învinsă în finală de brazilianca Sarah Menezes. Brazilianca a câştigat după un yuko reuşit când mai era mai puţin de un minut din meci. Reprezentanta noastră a pierdut de patru ori în acest an în faţa sportivei sud-americane.
„Braţul meu a cedat de data asta, mi l-a forţat la început şi am simţit că ceva s-a întâmplat la el. Aş fi vrut mai mult, să ies din nou campioană, mai ales că este a 30-a ediţie a JO. Eu fac anul acesta 30 de ani şi aş fi vrut să-i onorez cu încă o medalie de aur“, a declarat Alina Dumitru.
În optimi, Alina Dumitru a câştigat prin descalificarea cubanezei Dayaris Mestre Alvarez, în sferturi a învins-o pe mongola Munkhbat Urantsetseg, iar în semifinale a trecut de japoneza Tomoko Fukumi.
Tot la judo, Corina Căprioriu s-a calificat în sferturi la 57kg. Corina Căprioriu s-a calificat în sferturi după ce Sally Raguib a fost descalificată. Sportiva din Djibouti nu a reuşit să intre în limitele categoriei. Căprioriu o va întâlni în sferturi pe Hedvig Karakas, din Ungaria.
România, calificată cu al 4-lea punctaj în finala de la gimnastică feminină
România s-a calificat cu al 4-lea punctaj în finala feminină de gimnastică de la Olimpiadă. 76.264 a fost punctajul cu care România s-a calificat în finală, după SUA (181.863 puncte), Rusia (180.429 puncte) şi China (176.637 puncte).
În finală au mai obţinut calificarea: 5. Marea Britanie (170.656 puncte), 6. Japonia (170.196 puncte), 7. Italia (168.397 puncte) şi 8. Canada (167.696 puncte).
Un rezultat nu tocmai mulţumitor pentru fetele lui Octavian Bellu şi Mariana Bitang, însă un rezultat care duce România în finală, acolo unde toate echipele calificate pornesc de la zero.
Calificaţi în optimi la spadă
Sportivele Ana Maria Brânză şi Anca Măroiu s-au calificat în optimile probei de spadă din cadrul concursului de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Londra. Ana Maria Brânză a trecut de Jo-Ting Hsu din Taiwan, scor 15-8.
Anca Măroiu a învins-o pe Olena Kryvytska, din Ucraina, scor 15-10. Tot astăzi pentru un loc în optimi va lupta şi Simona Gherman.
Camelia Potec a ratat calificarea în semifinale la 200 metri liber
Sportiva Camelia Potec a ratat, luni, calificarea în semifinalele probei de 200 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Londra.
Potec a concurat în seria a doua a calificărilor, încheind cursa pe locul 2, cu timpul de 2:01.15 minute, insuficient însă pentru semifinale, în care s-au calificat primele 16 sportive. În calificări s-au aflat la start 37 de sportive, împărţite în cinci serii, primele 16 obţinând calificarea în semifinalele din cursul serii. Finala probei de 200 metri liber va avea loc marţi. Potec a mai luat startul şi în proba de 400 metri liber, dar a ratat calificarea în finală, încheind pe locul 6 în seria a treia, cu timpul de 4:11.43 minute. Ea se va afla în calificări şi la 800 de metri liber.
În prima zi a JO, Dragoş Agache a ratat şi el calificarea în semifinalele probei de 100 de metri bras, încheind seria a treia a calificărilor, pe locul 8.
Echipajul masculin al României de 4 rame fără cârmaci a obţinut, luni, calificarea directă în semifinale, la Jocurile Olimpice de la Londra.
Echipajul României, format din sportivii Marius Vasile Cozmiuc, Florin Curuea, Alexandru Palamariu şi Cristi Ilie Pîrghie, a luat startul în seria a doua, pe primul culoar, alături de Belarus, Marea Britanie şi Cehia. La 500 de metri, România se afla pe locul 2, la 1000 de metri la fel, la 1500 de metri, ultimul punct de control intermediar, pe 2, pentru a încheia cursa pe aceeaşi poziţie, cu timpul de 5:52.87 minute. Primele trei echipaje au obţinut calificarea directă în semifinale, adică Marea Britanie, România şi Belarus.
Recalificările vor avea loc marţi, semifinalele în 2 august, iar finala probei două zile mai târziu.
Tot luni, echipajul feminin de dublu rame al României, format din Viorica Susanu şi Georgeta Andrunache, s-a calificat în finală, după ce a ocupat primul loc în recalificări. Finala probei va avea loc miercuri.
Programul de luni al sportivilor români Programul sportivilor români care concurează, luni, în cea de-a treia zi a Jocurilor Olimpice de la Londra:
11.00: Tir sportiv (The Royal Artillery Barracks) – 10 m aer comprimat (masculin), calificări – finala (ora 14.15): Alin Moldoveanu
11.30: Canotaj (Eton Dorney) – dublu rame – recalificări: Georgeta Andrunache/Viorica Susanu
12.00: Nataţie (Olympic Park – Aquatics Centre) – 200 m liber (feminin), calificări: Camelia Potec
12.05: Judo (ExCeL – North Arena 2) – feminin, calificări, 57 kg: Corina Căprioriu – Hui Wang (China)
12.21: Nataţie (Olympic Park – Aquatics Centre) – 200 m fluture (masculin), calificări: Alexandru Coci
12.40: Canotaj (Eton Dorney) – patru rame fără cârmaci (masculin), calificări: Marius Vasile Cozmiuc, Alexandru George Palamariu, Cristi Ilie Pîrghie, Florin Curuea
13:50: Scrimă (ExCeL – South Arena 1) – spadă individual (feminin): Ana Maria Brânză Anca, Simona Gherman – ora 15.20 (turul doi)
14.00: Tenis de masă (ExCeL – North Arena 1) – simplu masculin – turul 3: Andrei Crişan – He Zhiwen (Spania)
13.30: Tenis (Wimbledon) – turul 1 simplu feminin; dublu feminin + masculin: Viktoria Azarenka – Irina-Camelia Begu, Tecău/Ungur – Nestor/Pospisil (Canada), Sorana Cîrstea/Simona Halep – Serena Williams/Venus Williams (SUA)
17.30: Tenis de masă (ExCeL – North Arena 1) – simplu feminin – turul 4 (optimi) – Elizabeta Samara – Li Jiao (Olanda).