in

Primele semne în cazul infectării cu coronavirus: Pierderea gustului și mirosului

Există numeroase informații cu privire la infecatarea cu coronavirus. În general se știe că se manifestă „ca o gripă”, cu febră, tuse, greutăți de respirație.

Dar alte simptome nu trebuie neglijate, afirmă Dr. Hendrik Streeck, un virolog din Bonn, care coordonează investigațiile pe coronavorus în Heinsberg, din Renania de Nord-Westfalia, cel mai important focar al epidemiei din Germania. Dr. Streeck a acordat un interviu pentru Frankfurter Allgemeine, în care spune că a găsit alte două simptome care nu ar trebui să fie trecute cu vederea în niciun fel, pentru că sunt frecvente în rândul pacienților care s-au testat pozitiv.

Efectele pandemiei: Ford România trimite mii de angajaţi în şomaj tehnic

Pierderea simțului mirosului și a gustului ar putea fi două dintre simptomele care se manifestă cu infecția cu coronavirus Sars-CoV-2.

„Din aproape toate persoanele infectate care au fost intervievate (și este vorba despre o sută) cel puțin două treimi au raportat că și-au pierdut simțul mirosului și pe cel al gustului timp de câteva zile.

Această absență este atât de puternică încât o mamă nu a putut să perceapă mirosul scutecului murdar al copilului. Alții nu mai miroseau șamponul și mâncarea începea să nu mai miroase a nimic. Încă nu putem spune exact când apar aceste simptome, dar se manifestă imediat după infectare.”, a declarat dr. Streeck.

Continuarea în Gazeta Românească


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Criza coronavirus în Marea Britanie: 20.000 de militari, mobilizați pentru a interveni

Numărul de decese cauzate de coronavirus în Anglia a crescut la 128