in

Prinţul Harry a sărbătorit Paştele în Transilvania. A petrecut româneşte cu slană şi pălincă

 Prinţul Harry al Marii Britanii a petrecut Paştele Catolic în România. Acesta a aterizat în Vinerea Mare, pe aeroportul din Târgu Mureş. Fiul cel mai mic al Prinţului Charles s-a aflat într-o vizită neoficială pe plaiurile mioritice, vizitând comuna Viscri, acolo unde Alteţa Regală şi-a cumpărat o casă în urmă cu mulţi ani.

Primul loc pe care l-a vizitat în ţara noastră a fost satul Viscri din judeţul Braşov, unde tatăl său, prinţul Charles, deţine o casă, după care a ajuns la Micloşoara, în Covasna, la proprietatea contelui Kalnoky, un apropiat al familiei regale britanice. Proprietatile pe care le deține Charles în România sunt: o casă în satul braşovean Viscri cumpărată în 2006, conacul Apafi din localitatea sibiană Malancrav cumpărat în 2002, două case în satul Valea Zalanului din judeţul Covasna, patru case în Maramureș, în localitatea Breb, cumpărate în 2008 şi domeniul de la Saschiz, din judeţul Mureș.

Familia regală zboară ieftin

Printul Harry a ajuns în România, vineri, 6 aprilie, pe Aeroportul Transilvania din Targu Mures, cu o cursă low cost, încercând, astfel, să treacă neobservat de cei prezenţi, vizita lui nefiind una anunţată oficial. Intocmai ca şi tatăl şi fratele său, nici prinţul Harry nu are vreo reţinere în a zbura cu avioanele companiilor low cost. De fiecare dată când merge în România, Prinţul Charles zboară cu o astfel de cursă de la Londra, iar în urmă cu puţin timp, fratele său, Prinţul William, s-a îmbarcat tot la bordul unei curse low cost, care pleca de la Geneva cu destinaţia Liverpool.

Camuflat în avion, pentru a nu-l recunoaşte nimeni

Moştenitorul tronului Marii Britanii a zburat direct de la Londra la Târgu Mureş fără ca nimeni din avion să ştie cine este. Pentru acest lucru s-a camuflat, purtând o geacă cu guler înalt şi o şapcă pe cap. Odată ajuns la Târgu Mureş, a urmat formalităţilor de check out la salonul VIP, singurul lucru care a atras atenţia, după care a fost transportat de o maşină cu numere de Bucureşti spre domeniul din Covasna. Localnicii au declarat că Harry a fost foarte retras, spre deosebire de Charles, care se dovedeşte a fi o persoană foarte sociabilă de fiecare dată când vizitează România.

S-a cazat în Covasna, la conacul familiei contelui Kalnoky

Prinţul Harry a fost găzduit, la Micloşoara, de familia contelui Kalnoky Tibor. Această familie deţine o proprietate mai mare ce include şi un conac, care a fost vizitată de mai multe ori şi de prinţul Charles. Contele a cumpărat, în Micloşoara, câteva case vechi, pe care le-a recondiţionat şi le-a decorat în stil rustic. Vechiul conac de vânătoare al familiei era în paragină la întoarcerea contelui Kalnoky în ţară, întrucât, după ce au confiscat conacul, comuniştii l-au transformat în cămin cultural, iar lipsa lucrărilor de întreţinere şi-a pus amprenta pe clădire. Conacul este deschis şi în regim de pensiune, fiind vizitat de numeroşi turişti, în special englezi.

Masă tradiţională transilvăneană

Pentru masa de Paşte, prinţul nu a avut cerinţe speciale, el fiind servit cu produse specifice zonei. Astfel, prinţul Harry a avut ocazia să guste preparate culinare tradiţionale româneşti. Moştenitorul tronului Marii Britanii a mâncat ciorba ardelenească de legume şi a băut pălincă. În ziua de Paşti, Harry şi însoţitorii săi au ajuns cu trei maşini de teren la casa tatălui său din satul Valea Zălanului. În acestă zonă, în a doua zi de Paşti, înainte să plece spre Londra, prinţul Harry a ieşit la o plimbare cu o motocicletă enduro pe dealurile din împrejurimi.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cardul European de Sănătate

Ambasadorului României, întâlnire cu studenții români de la Universitatea York