in

Procesul românilor sclavi la o spălătorie auto continuă: „Aveam picioarele mâncate de apă și am primit 20 de lire pentru 9 zile de muncă”

Un muncitor român de la spălătoria auto Shiny din Carlisle nu mai putea sta în picioare, din cauză că apa „îi mâncase picioarele” după ce a lucrat nouă zile la rând fără echipament adecvat, a arătat una dintre victime, în procesul care are loc la Carlisle Crown Court.

Cetățeanul român, în vârstă de 39 de ani, a declarat că a primit doar 20 de lire sterline pentru primele nouă zile pe care le-a lucrat la Shiny, la începutul anului 2017.

De asemenea, era „foarte obosit” și flămând, a spus procurorul la Carlisle Crown Court.

Sitar Ali și frații Defrim și Jetmir Paci, neagă toate acuzațiile de sclavie modernă ce li se aduc, arată BBC.

Bărbatul a spus că lucra până la 11 ore în fiecare zi.

Când a fost întrebat despre pauze, el a spus că nu vorbea engleza și „făcea un gest” către managerul spălătoriei auto, Sitar Ali, „să-l lase să înțeleagă că mi-e foame”.

Anglia: Români, sclavi la o spălătorie auto. Trei bărbați sunt judecați pentru „muncă forțată”

El a înțeles că atunci când mașinile erau spălate și se terminat munca, putea „merge în pauză”.

Românul a spus că trebuia să fie plătit cu 30 de lire sterline pe zi – iar salariul trebuia să crească – dar a primit doar 20 de lire sterline după ce i-au fost deduse chiria, cheltuielile de transport și un depozit.

Pentru spălarea autovehiculelor, el folosea un burete de tip mănușă, era îmbrăcat în propriile haine și nu a primit niciun fel de îmbrăcăminte de protecție din partea conducerii.

Vorbind despre încălțăminte, bărbatul a spus: „Nu mai puteam sta în picioare. Din cauza apei. Apa îmi mâncase picioarele, ca să zic așa, pentru că lucram continuu de nouă zile”.

Defrim Paci, 42 de ani, și Jetmir Paci, în vârstă de 37 de ani, neagă fiecare două acuzații de conspirație pentru a muncă forțată sau obligatorie și conspirație pentru facilitarea călătoriei în vederea exploatării.

Ali, 33 de ani, neagă acuzațiile și, de asemenea, pledează nevinovat de deținerea de bani obținuți ilegal.

Procesul continuă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vestul sălbatic. Doi bărbați s-au luptat cu macetele ziua în amiaza mare într-o zonă rezidențială din Anglia

Cadavrul unui nou-născut, descoperit într-un canal din Harrow