in

Programul de vaccinare din Marea Britanie: Calea prin care Regatul Unit se întoarce la normalitate

Programul de vaccinare din Marea Britanie, calea de întoarce la normalitate

Mai multe echipe lucrează împreună în Marea Britanie pentru dezvoltarea și administrarea vaccinului anti-COVID-19.

De la oameni de știință care dezvoltă vaccinuri eficiente, până la echipele lucrătorilor din depozitele unde este ținut în siguranță și distribuit în întreaga țară, vaccinarea din Marea Britanie este un efort colectiv motivațional în toate cele patru națiuni.

Guvernul Regatului Unit a asigurat peste 457 de milioane de doze și a aprobat mai multe vaccinuri pentru utilizare. Milioane de oameni au primit deja primele doze, primii fiind cei mai vulnerabili.

Guvernul Regatului Unit a pus la dispoziție peste 6 miliarde de lire sterline pentru dezvoltarea și securizarea vaccinurilor anti-COVID-19, iar acum distribuie dozele către serviciile de sănătate din Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord, precum și către Dependențele Coroanei și Teritoriile britanice.

Primul stat care a autorizat vaccinul anti-COVID

După ce a devenit prima țară din lume care a aprobat un vaccin pentru utilizare, Marea Britanie are acum trei vaccinuri autorizate. Acestea  au îndeplinit standardele stricte de siguranță, calitate și eficacitate stabilite de Agenția Independentă de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Medicale (MHRA).

Vaccinurile sunt disponibile în toată Marea Britanie și sunt furnizate gratuit. În centrul celui mai mare program de vaccinare din istoria NHS se află mii de oameni de știință, medici, personal al Forțelor Armate, personal logistic și voluntari. Iată câteva dintre poveștile lor motivaționale.

Cum funcționează vaccinul?

Vaccinurile sunt cel mai bun mod de a proteja oamenii de coronavirus și vor salva zeci de mii de vieți.

Pentru a crea un vaccin, virusul este slăbit sau complet inactivat. Aceasta înseamnă că nu va provoca boli.

Pe măsură ce vor fi vaccinați mai mulți oameni, mai mulți oameni vor fi protejați  de efectele nocive ale COVID-19.

Vaccinurile funcționează înșelând corpul pentru a crede că trebuie să lupte împotriva virusului. Vaccinurile antrenează sistemul imunitar pentru această luptă, stimulând organismul să creeze anticorpi și celule T.

Acest lucru înseamnă că atunci când Covid-19 este întâlnit în mod natural, corpul este deja pregătit să se protejeze împotriva acestuia.

Deși vaccinul este eficient, este nevoie de timp pentru a se vedea efectele campaniei de vaccinare

Cu toate acestea, la fel ca orice antrenament, a ajunge la performanță necesită timp.

Răspunsul corpului tău, răspunsul imun, este antrenat doar la aproximativ 2 sau 3 săptămâni după prima doză de vaccin. Nu aveți protecția completă de la prima doză, în această perioadă. Dacă sunteți mai în vârstă, este mai bine să așteptați cel puțin 3 săptămâni.

O protecție mai bună și mai durabilă vine la a doua doză, deci este foarte important ca toată lumea să primească al doilea vaccin. Din nou, efectul protector va veni la câteva săptămâni după administrare.

Pentru mai multe informații despre vaccinare vă rugăm să vizitați gov.uk/coronavirus.

Marea Britanie derulează cel mai mare program de vaccinare din istoria NHS

După ce a devenit prima țară care a aprobat un vaccin anti-COVID-19 pentru utilizare, Marea Britanie a cumpărat vaccinuri care au fost distribuite în Țara Galilor, Anglia, Scoția și Irlanda de Nord.

Acum există trei vaccinuri autorizate împotriva COVID-19; mai multe decât în oricare altă țară din lume. Prioritatea Guvernului Regatului Unit este să salveze cât mai multe vieți posibil, cât mai repede posibil, reducând totodată numărul spitalizărilor care creează presiune asupra NHS.

Marea Britanie vaccinează mai mult decât dublul ratei pe persoană, pe zi, față de oricare altă țară din Europa.

Este cel mai mare program de vaccinare din istoria NHS și au fost protejate mai multe persoane prin vaccinări decât în toate celelalte țări din Europa.

NHS Anglia și NHS Improvement, NHS Țara Galilor, NHS Scoția și Health and Social Care Irlanda de Nord au decenii de experiență în furnizarea de programe de vaccinare pe scară largă, în timp ce armata continuă să sprijine livrarea de vaccinuri în Marea Britanie – de la Aberystwyth la Aberdeen.

Vaccinurile sunt gratuite!

Vaccinurile aprobate vor continua să fie disponibile în toată Marea Britanie, gratuit la punctul de livrare, în funcție de necesitate, nu de capacitatea de plată.

Vaccinarea este gestionată de serviciile de sănătate specifice fiecărei națiuni britanice: NHS Anglia și NHS Improvement, NHS Țara Galilor, NHS Scoția și Health and Social Care Irlanda de Nord. Guvernul Marii Britanii colaborează îndeaproape cu administrațiile descentralizate pentru a asigura o abordare aliniată a implementării vaccinului COVID-19 în Marea Britanie.

Guvernul Marii Britanii a investit peste 300 de milioane de lire sterline în fabricarea vaccinurilor și a cumpărat vaccinuri în numele administrațiilor descentralizate, dependențelor coroanei și teritoriilor britanice.

Până în prezent, guvernul britanic a asigurat accesul la un total de 457 milioane de doze de vaccin pentru toate națiunile din Marea Britanie prin acorduri cu șapte dezvoltatori de vaccinuri separate, oferind Marii Britanii cele mai mari șanse de a asigura un vaccin sigur și eficient în cea mai mare viteză.

Articole similare:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

UE face presiuni asupra Londrei. Amenință să înăsprească condițiile pentru exportul vaccinurilor

O nouă lovitură pentru Marea Britanie. Londra este pe cale să cedeze poziția de al doilea centru financiar al lumii. Ce oraș asiatic ar putea să îi ia locul