in

Proiectul de lege pentru reforma chiriașilor în UK: Ce trebuie să știți și cum va afecta chiriașii și proprietarii

inchiriere ulProiectul de lege privind reforma chiriașilor a fost adoptat în Parlamentul britanic și se îndreaptă acum spre Camera Lorzilor. Acesta a suferit multiple modificări ale anunțării sa inițiale, inclusiv amendamente legate de notificările de evacuare și durata contractelor de închiriere, scrie Mirror .

Principalele Schimbări Propuse

Sfârșitul Contractelor de Închiriere pe Termen Fix

Contractele de închiriere pe termen fix vor fi eliminate, iar toate închirierile vor deveni contract lunare “mobile”. Chiriașii care aveau contract anterior de închiriere garantate vor trece la acest nou sistem.
>>>  Parlamentul britanic, dizolvat oficial înaintea alegerilor generale, cine e favorit să preia conducerea guvernului

Interzicerea Notificărilor din Secțiunea 21

Notificările de evacuare „fără vină” din secțiunea 21 vor fi eliminate, dar vor fi înlocuite cu alte forme de notificare. Proprietarii vor putea emite notificări de evacuare dacă doresc să locuiască în proprietate, să o vândă, sau dacă chiriașii au restanțe de cel puțin două luni de trei ori în ultimii trei ani. În plus, termenul de preaviz va fi mărit de două săptămâni la patru săptămâni pentru comportament antisocial al chiriașilor.

Introducerea unui Termen Fix de Șase Luni

Chiriașii nu vor putea da preaviz de plecare în primele patru luni de închiriere. După această perioadă, ei pot da preaviz cu două luni, rezultând un termen minim de șase luni de închiriere.
>>>   Marea Britanie, guvernul pregătește populația pentru un atac nuclear. „Aceasta este lista de bunuri de urgență”

Alte Modificări Semnificative

Creșterea Chiriilor

Proprietarii vor putea crește chiriile anuale, conform prețurilor pieței. Vor trebui să ofere un preaviz de două luni pentru orice majorare. Chiriașii pot contesta creșterile de chirie peste nivelul pieței la First-tier Tribunal.

Închirierea cu Animale de Companie

Proprietarii nu pot refuza nejustificat cererea chiriașilor de a avea animale de companie. În caz de refuz, chiriașii pot contesta decizia prin Ombudsman. Proprietarii pot solicita o asigurare pentru eventuale daune cauzate de animale.

Prevenirea Războaielor de Licitații

Proprietarii și agențiile nu vor putea încuraja ofertele care depășesc prețul de închiriere menționat în anunț.
>>> Marea Britanie a devenit ca o canalizare deschisă: “Oamenii vor muri din cauza poluării”  

Nevoia de Garanți

Proprietarii nu vor putea cere chiriașilor să ofere garanți pentru chirie sau plăți inițiale. Acest lucru urmărește să elimine discriminarea împotriva chiriașilor cu venituri mici sau fără sprijin familial.

Interzicerea Discriminării în Funcția de Familie sau Beneficii Sociale

Va fi ilegală interdicția de a închirie locuințe familiilor cu copii sau celor care care solicită beneficii sociale.

Implementare și Viitor

Data exactă a implementării acestei legi rămâne incertă, mai ales în contextul viitoarelor alegeri generale care ar putea amâna adoptarea sa finală. Proiectul de lege include sancțiuni financiare pentru proprietarii care încalcă noile reguli, introducând noi dispoziții în Legea locuințelor din 1988.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]

Șoc la Dublin, un român a vrut să răpească un copil dintr-un cărucior. A fost pedepsit de localnicii furioși

Marea Britanie, un român și-a înjunghiat fosta parteneră însărcinată, în timp ce își ducea copiii la școală – VIDEO