in

Proteste de amploare în Londra împotriva pașapoartelor COVID. „Sunteți controlați!”

Manifestații de amploare au avut loc în capitala Regatului Unit unde mii de protestatari anti-vaccin s-au revoltat împotriva introducerii așa numitelor pașapoarte COVID.

Mii de persoane au manifestat în centrul Londrei împotriva introducerii unor pașapoarte de vaccinare, în lupta împotriva COVID 19, relatează AFP.

Protestatarii s-au adunat sâmbătă seara în centrul Londrei, înregistrările video publicate pe rețele de socializare surprinzând mii de oameni care defilau pe străzile capitalei britanice.

Mii de persoane au participat la marșul intitulat „Unite for freedom” („Uniți pentru libertate”), care a pornit din Hyde Park. Manifestanții purtau banderole și panouri cu mesaje ca „Sunteți controlați”, „Fără mască, fără vaxx, fără izolare”.

În pofida restricțiilor împotriva adunărilor în masă, mai multe organizații au îndemnat oamenii să protesteze în grupuri mici împotriva ultimelor măsuri de izolare aflate în vigoare și împotriva unei eventuale implementări a unor pașapoarte, propuse de Guvernul lui Boris Johnson.

„Protestăm pentru libertatea noastră medicală”, a anunțat pe Facebook fundația Save Our Rights UK, unul dintre organizatori, care subliniază că se „mobilizează împotriva oricărei propuneri de pașaport vaccinal sau certificare a statutului COVID, pentru că ele sunt contrare eticii medicale și drepturilor noastre ale omului”.


SCANDAL în Marea Britanie. Se pregătesc pașapoartele pentru vaccinare. „O măsură segregaționistă și discriminatorie”

„Voi supraviețui acestei pandemii făcând opusul a ceea ce spun ei”, scria pe o pancartă purtată de către o femeie. Alte persoane purtau umbrele albe, pe care au scris „No to vax passport” („Nu pașapoartelor vaccinale”).

Protestul are loc după ce restricțiile au început să fie ridicate în Anglia, în urma unei îmbunătățiri a situației sanitare – cea mai afectată țară de covid-19 în Europa, cu peste 127.000 de morți – și unei avansări a campaniei de vaccinare.

După mai bine de trei luni de izolare, magazine neesențiale, terase ale pub-urilor și restaurantelor, dar și frizerii și săli de sport din Anglia și-au deschis porțile în urmă cu peste două săptămâni, iar orașele au început să se anime.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

La Londra se va inaugura prima piscină plutitoare din lume. „Veți pluti deasupra orașului”

Boris Johnson, acuzat că ar fi spus că preferă „o grămadă de cadavre” decât un alt lockdown. Premierul neagă