in

Proxenet român periculos, condamnat. Organizase o rețea de trafic cu carne vie în Scoția. Femeile erau aduse din zone sărace ale României

Un proxenet român periculos care a traficat femei în Scoția pentru a lucra într-o rețea de prostituție de 500.000 de lire sterline pe an as primit o pedeapsă de peste 4 ani de închisoare, în România.

Vasile Radu a fost liderul unei operațiuni internaționale de trafic de persoane care transporta victimele din zonele sărace din Prahova, în apartamente din capătul estic al orașului Glasgow, scrie The Scotish Sun.

Operațiunea a fost destructurată după un val de raiduri coordonate de poliția Scoțiană și Direcția de Investigare a Criminalității Organizate și Terorismului din România în zonele Glasgow și Haghill, în 2016.

Au fost organizate raiduri similare în România, fiind luată o decizie în comun ca toți acuzații să fie judecați în România.

Cazul a fost judecat la Curtea de Apel din Ploiești, la sfârșitul lunii februarie, iar Radu, în vârstă de 42 de ani, a fost condamnat la patru ani și jumătate pentru trafic de persoane.

Alți șase membri ai bandei au fost condamnați pentru rolul lor în procurarea femeilor. Nicoleta Năstase, 32 de ani, Roxana Necula, 38 de ani, Constantin Lambă, 39 de ani, Justinian Filip, 27 de ani, Viorel Ioan, 46 de ani, și Cristian Toma, 32 de ani, au primit pedepse cu suspendare, probațiune și muncă în folosul comunității.


Radu a fost, de asemenea, obligat să predea 60.000 de lire sterline instanței, în timp ce Nedelea a pierdut aproximativ 40.000 de lire sterline pe care le-a obținut din câștigurile a șase femei care lucrau în Glasgow. De asemenea, lui Radu i s-a ordonat să plătească încă 8.500 de lire sterline uneia dintre femei.

Român arestat pentru proxenetism prin metoda „loverboy”

Sursele din poliție au estimat că rețeaua ar fi putut câștiga 500.000 de lire sterline într-un an, înainte de a fi destructurată.

Banda vindea femeile online și prin intermediul agențiilor și le dicta numărul de clienți, prețul și locul de întâlnire.

Se știe că Nedelea, Necula și Toma au locuit în acea vreme în Roslea Drive, din Glasgow.

Vasile Radu a mai fost arestat, în 2009, în Sicilia, unde coordona o rețea de prostituție cu minore de 16 ani. Atunci, el a fost acuzat de sechestrare de persoane, sclavie și proxenetism.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia: Cuplu de români, furturi de 200.000 de lire sterline de la Amazon. Scoteau bunurile din depozit și le vindeau on-line la preț redus

Anglia: Măsurile de distanțare socială, imposibil de impus la terase. Patronii cer eliminare interdicției de a se consuma în interior