in

Proxenetism și spălarea banilor. Infractorii români preferă Marea Britanie


Inspectoratul de Poliție Județeană Dâmbovița a anunțat, marți, 14 mai, că DIICOT a efectuat 14 percheziții la membrii unui grup infracțional specializat în proxenetism și spălarea banilor.

Potrivit autorităților, 15 persoane sunt implicate în racolarea de tinere și în determinarea sau înlesnirea practicării prostituției de către acestea, în țări vest-europene, potrivit Agerpres.

Sumele de bani obținute din aceste activități erau transferate în România și folosite la achiziționarea de imobile și autoturisme.

Țările preferate de infractori erau Marea Britanie, Germania, Olanda și Belgia.

„În acest caz, polițiștii români au cooperat cu autoritățile britanice, fiind încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, în baza căruia au fost efectuate mai multe activități pe teritoriul celor două state”, precizează IPJ Dâmbovița.

O grupare infracțională românească acționa în Ialomița și în Londra. Proxenetism și spălarea banilor

Zeci de mii de lire din exploatarea unor tinere. Româncă arestată în Țara Galilor pentru proxenetism

La perchezițiile efectuate a colaborat structura de combatere a criminalității Dâmbovița, sprijinită de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, și au fost emise 15 mandate de aducere Conform IPJ Dâmbovița, perchezițiile au fost efectuate în localitățile dâmbovițene Titu, Găești, Nucet, Sălcioara, Matraca.

La descinderi, au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și criminaliști, iar la activitățile de cercetare penală asistă și doi polițiști din Marea Britanie, membri ai echipei comune de anchetă.
Mazăre va fi adus în România din Madagascar. Autoritățile au decis extrădarea

VIDEO – Statuia lui Mihai Viteazul, scoasă din centrul unui important oraș din Transilvania