Raport BOMBĂ! Ce spunea Boris Johnson la începutul pandemiei: „Ignorați coronavirusul!”

Boris Johnson sugera ca Marea Britanie să „ignore” coronavirusul atunci când acesta se răspândea în China la începutul anului trecut, arată un raport bombă despre modul în care guvernul a tratat pandemia.

Potrivit raportului întocmit de BBC, citat de Daily Mail, premierul ar fi vorbit despre „o reacție exagerată cu privire la boală”.

Raportul, bazat pe conversații cu o serie de personalități, arată, de asemenea, că Boris Johnson a ignorat sfaturile referitoare la a evita strângerile de mână în primele etape ale pandemiei.

La briefingul de presă de pe 3 martie 2020, Boris Johnson ar fi fost sfătuit de consilierii medicali să le spună britanicilor să evite strângerile de mână. Însă, atunci când a fost întrebat de ziariști, premierul a răspuns tocmai invers.

Româncă infectată cu COVID-19 în Marea Britanie: „Două luni am tușit… Guvernul britanic a gestionat foarte prost pandemia”

„Am fost la spital noaptea trecută, unde cred că erau câțiva pacienți cu coronavirus și am dat mâna cu toată lumea și continuu să dau mâna”, spunea Boris Johnson în urmă cu un an.


Un purtător de cuvânt al Guvernului a declarat ca răspuns la această afirmație: „Primul ministru era foarte clar în momentul în care lua o serie de măsuri de precauție, inclusiv spălarea frecventă a mâinilor. Odată ce direcția privind distanțarea s-a schimbat, abordarea prim-ministrului s-a schimbat.”

O sursă BBC a spus că, la sfârșitul lunii ianuarie, când criza era în stadiul incipient, a existat o „lipsă de îngrijorare și energie” și „opinia generală a fost că era doar o isterie”.

Între timp, se pare că premierul Johnson a fost auzit spunând „cel mai bun lucru ar fi să ignorăm”, pe fondul temerilor unei reacții exagerate.

Mai mult, în primele etape ale pandemiei s-a discutat despre faptul că Guvernul a avut în vedere adoptarea unei strategii de obținere a imunități de turmă.

BBC arată în raport că la guvern s-a discutat chiar despre așa-numitele „petreceri ale varicelei”, astfel încât oamenii sănătoși să se poată întâlni pentru a răspândi boala.

Guvernul s-a confruntat cu critici pentru că nu a impus primul lockdown mai devreme decât 23 martie, anul trecut.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra șochează lumea cu „o decizie IRESPONSABILĂ”. Crește cu 40% arsenalul nuclear după ce s-a angajat să îl reducă

Londra îngheață în luna martie. O „primăvară polară” vine după câteva zile însorite