in

Razii în Glasgow și Edinburgh. Zece femei din România, salvate din bordeluri
Poliția a efectuat sâmbătă, 15 septembrie, mai multe razii în orașele scoțiene Glasgow și Edinburgh, fiind vizate bordeluri unde existau suspiciuni că se face trafic de persoane.

Zece femei cu vârste sub 25 de ani au fost salvate de la opt adrese din cele două localități, toate fiind aduse în țară pentru a fi forțate să se prostitueze.

Potrivit Evening Edinburgh News, raziile fac parte dintr-un program al poliției de a distruge bandele care fac infracțiuni legate de sex și de a opri criza de trafic de ființe umane din Scoția.

La operațiuni au participat și ofițeri de poliție români, iar cel puțin doi oameni au fost arestați, mai scrie publicația citată.

Unul dintre bordeluri se afla într-o clădire de lângă parlamentul scoțian.

„Aceste femei au fost exploatate zilnic”, a declarat detectivul inspector Stuart McNidder, cel care a condus operațiunea.

El a spus, de asemenea, că acest lucru a fost doar începutul și în continuare au fost planificate mai multe razii la nivel național, ca urmare a creșterii suspiciunilor privind bandele de proxeneți cu 42%.

„Am avut informații că un grup de femei din România a fost traficat în Scoția, în scopul exploatării sexuale. Activitatea, care a implicat razii la opt adrese, este rezultatul investigațiilor noastre de până în prezent. Am investigat acest lucru timp de șase – opt săptămâni”, a mai declarat polițistul.

Un bărbat, în vârstă de 29 de ani, și o femeie în vârstă de 30 de ani au fost arestați sub suspiciunea de trafic de persoane în Tollcross, Glasgow.

McNidder a adăugat: „Succesul este că am reușit să eliberăm zece victime. Este vorba mai mult despre victime, dar dacă suntem capabili să obținem condamnări, atunci este grozav”.

Anul trecut, din 213 sesizări, în 61 au fost implicați copii.

ATENȚIE! Poliția face raiduri în locuințele românilor. Sunt vizate casele supraaglomerate!
Dan Bittman, replică jignitoare la adresa românilor din străinătate: ”Du-te-n Spania la căpșuni și fii demn”

Brexit a paralizat parlamenul Britanic. Blair: „UE trebuie să facă o ofertă”