in

Regatul Unit a ajuns paradisul proxeneților și al traficului sexual din România

Marea Britanie a devenit paradisul proxeneților și al traficului sexual, majoritatea persoanelor traficate fiind din România, avertizează un parlamentar britanic, solicitând interzicerea paginilor de Internet care fac reclamă activității de prostituție.

Dame Diana Johnson a descris problema traficului sexual din Regatul Unit drept un „scandal național”, scrie Evening Standard.

Aproximativ trei sferturi dintre femeile traficate în Marea Britanie provin din România, iar majoritatea sunt vândute pe piața prostituției, transmite BBC Radio 4’s Today.

Dame Diana Johnson, care prezidează Grupul parlamentar pentru exploatarea sexuală comercială, a descris Marea Britanie ca fiind un „paradis al proxeneților”.

Întrebată de ce un număr atât de mare de femei au venit din România, Dame Diana a spus: „Există o varietate de motive, există evident sărăcie, există o problemă în ceea ce privește abordarea de tip „loverboy” în care bărbații se împrietenesc și devin iubiți ai femeilor pe care apoi le constrâng să se prostitueze.”

Îngrijorare în Marea Britanie: „Traficul sexual din România a ajuns la o «scară industrială»”


Prostituție nu sunt în sine ilegală în Anglia și Țara Galilor. Cu toate acestea, există activități asociate cu prostituția, care sunt infracțiuni.

Acestea includ activități legate de exploatare, cum ar fi controlul prostituției și activități care pot prezenta o problemă publică.

Dame Diana, deputatul laburist pentru Hull North, a adăugat: „Trebuie să facem mult mai mult. Avem opțiuni cu privire la ceea ce am putea face acum și una dintre ele este să ne ocupăm de aceste site-uri web de proxenetism.”

„Priti Patel, în calitate de ministru de interne, ar putea prezenta o legislație care ar incrimina utilizarea acestor site-uri web și a le închide. Acesta este un lucru foarte practic pe care guvernul îl poate face”, a adăugat parlamentarul laburist.

Un purtător de cuvânt al Home Office a declarat cu privire la acest aspect: „Guvernul se angajează să combată infracțiunile de trafic de persoane și sclavia modernă și să ofere victimelor sprijinul de care au nevoie pentru a-și reconstrui viața. Este prioritatea noastră să protejăm victimele de daune și exploatare și să îi vizăm pe cei care exploatează persoanele vulnerabile implicate în prostituție.”
ALERTĂ în Anglia: Alte orașe intră în faza a treia a restricțiilor pentru COVID-19

Un tânăr din Marea Britanie, alarmat că mama lui este un „guru” al conspiraționiștilor: „Își urmărește propriul interes și îi place să fie în centrul atenției”

Un tânăr din Marea Britanie, alarmat că mama lui este un „guru” al conspiraționiștilor: „Își urmărește propriul interes și îi place să fie în centrul atenției”