in

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii: «Vom învinge acest virus»

Într-un discurs televizat, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a mulţumit, duminică, personalului din sistemul sanitar care luptă împotriva pandemiei de COVID-19, precum şi britanicilor care stau în casă pentru a evita răspândirea coronavirusului, relatează Agerpres.
“Doresc să le mulţumesc celor care se află în linia întâi” în serviciile de sănătate ale sistemului public NHS, “personalului care acordă îngrijire”, a subliniat su, precum şi “tuturor acelora dintre voi care stau acasă, ajutând astfel la protejarea celor persoanelor vulnerabile”.
“Vom învinge, iar această victorie va fi a fiecăruia dintre noi”, a spus regina.
“Sper că, în anii care vor veni, toată lumea va fi mândră de modul în care am rezolvat această provocare”, a spus monarhul.
“Iar cei care vor veni după noi vor spune că britanicii din această generaţie au fost la fel de puternici ca ceilalţi”, iar “calităţile autodisciplinei, determinării binevoitoare şi camaraderiei caracterizează în continuare această ţară. Suntem mândri de oamenii pe care îi avem”, a mai spus regina Elisabeta.
Mesajul televizat este al patrulea de la începutul domniei de 68 de ani a reginei Elisabeta a II-a.
Discursul a fost înregistrat la Castelul Windsor, la vest de Londra, unde regina şi soţul său, prinţul Philip, locuiesc de la 19 martie.
În vârstă de 93 şi, respectiv, 98 de ani, ei fac parte din grupul de risc. Anturajul lor a dat asigurări că ei sunt sănătoşi şi urmează directivele guvernului. Prinţul moştenitor Charles (71 de ani) a contactat boala, dar a ieşit recent din carantină şi, de asemenea, se simte bine.
În Regatul Unit s-au înregistrat circa 42.000 de cazuri de COVID-19, devenind una dintre cele mai afectate ţări din Europa. Peste 4.300 de persoane au murit.
Celelalte trei mesaje ale reginei în timp de criză sau de doliu au avut loc în 1991 cu ocazia primului Război din Golf, în 1997 în ajunul funeraliilor prinţesei Diana şi în 2002 după decesul mamei sale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Boris Johnson, dus de urgență la spital, are temperatură ridicată și simptome persistente. “Toți americanii se roagă pentru el”

Romi veniți din UK

Romi veniți din UK, refuză să intre în carantină, luați pe sus de jandarmi