in

Rețea de traficanți periculoși arestată la Iași. Procurau etnobotanice din Anglia
O rețea de traficanți de etnobotanice, organizată pe paliere, care acționa în zona liceelor din Podu Roș – Centru din municipiul Iași a fost arestată de DIICOT, în urma a 24 de percheziții efectuate pe 10 octombrie.

Astfel, au fost reținute nouă persoane, acuzate de trafic cu etnobotanice, scrie Ziarul de IașiConstantin Gabriel Poiană (foto) -cel care a constituit grupul infracțional organizat; Maria Roaxana Poiană – soția lui Constantin Gabriel; Marius Mircea Damian – trafic cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, aderare la grup infracțional organizat; Alin Constantin Bondoc- trafic cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, aderare la grup infracțional organizat; Petru Rusu Daniel- trafic cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, aderare la grup infracțional organizat; Alexandru Ionuț Pitvisischi- trafic cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, aderare la grup infracțional organizat; Lucian Holmanu- trafic cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, aderare la grup infracțional organizat, foarte periculos, foarte violent, folosea frecvent cuțitul pentru a testa cumpăratorii dacă nu sunt ofițeri sub acoperire; probleme cu vecinii; Andrei Moisian-trafic cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, aderare la grup infracțional organizat; Ionel Liviu Covaci- trafic cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, aderare la grup infracțional organizat.

Rețeaua de produse etnobotanice incluse în categoria produselor psihotrope și care erau vândute în zona centrală a municipiului Iași era alcătuită din 14 membri, conduși de Constantin Poiană, în vârstă de 40 de ani și doi „locotenenți“, Mircea Damian și Lucian Holmanu. Ultimul este cunoscut de către anchetatori ca fiind deosebit de violent.

Polițiștii și procurorii au descins în blocurile M1 și M2 din Podul de Piatră, însă au făcut percheziții și la blocuri vecine din zona Cantemir.

În total au fost realizate 24 de percheziții, în urma cărora au fost duse la cercetări 27 de persoane, suspecți și martori. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicate câteva kilograme de produse etnobotanice, canabis, cuțite, săbii macete și arme. De asemenea, la Poiană, liderul grupării organizate, au fost găsite un pistol cu bile și aproximativ o jumătate de kilogram de etnobotanice.

Anchetatorii au găsit sume importante de bani. Numai la unul dintre locotenenți, polițiștii au găsit aproape 5.000 de euro. Potrivit unor surse din anchetă, membrii grupării vindeau etnobotanice elevilor de gimnaziu și liceu, de la școlile din Podu Roș, Cantemir și alte școli din centrul municipiului Iași.

Produsele din care erau făcute drogurile erau comandate pe Internet din Anglia, de asemenea și substanțele cu efect psihotrop.

Anglia. Român arestat pentru un transport de droguri în valoare de 27 de milioane de lire sterline. Ce au decis judecătorii
Pastor baptist despre votul din Londra de la referendum: „Un rol fundamental l-au avut pastorii si liderii bisericilor neoprotestante”

Îngrijorări la nivel înalt. Marea Britanie, expusă riscului unui atac chimic