in

Finala Euro 2020: Rețelele de socializare, pline cu atacuri rasiste la adresa jucătorilor englezi. Au fost postate imagini cu maimuțe și banane

Jucătorii echipei Angliei au fost bombardați cu atacuri rasiste on-line la adresa celor trei jucători care au ratat penalty-urile, după ce echipa a pierdut în fața Italiei  finala Euro 2020.

Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka au insultați și atacați, mai mulți fani supărați postând imagini cu maimuțe și banane pe rețelele de socializare după ce aceștia au ratat loviturile de departajare din finalul meciului.

Poliția Metropolitană a lansat o anchetă, avertizând că comportamentul „inacceptabil” „nu va fi tolerat”, scrie Metro.

O declarație a Asociației engleze de Fotbal a arătat că orice suporter care a participat la „comportamentul dezgustător” a fost blocat de pe pagina de socializare a echipei.

FA a avertizat că „abuzul are consecințe în viața reală” și a îndemnat companiile de socializare să adune dovezi care să conducă la urmărirea penală.

Un purtător de cuvânt al federației a spus: „FA condamnă cu tărie toate formele de discriminare și este consternat de rasismul online care a vizat unii dintre jucătorii noștri pe rețelele de socializare.”

„Companiile de social media trebuie să intensifice acțiunile și să acționeze pentru a interzice agresorii de pe platformele lor, să adune dovezi care pot duce la urmărire penală și să sprijine eliberarea platformelor lor de acest tip de abuz urât”, mai arată FA.

VIDEO – Fanii britanici au sărbătorit în stradă până în zori calificarea în semifinalele Euro 2020. Bătaie cu poliția în centrul Londrei

Jucătorii din Anglia s-au opus rasismului, îngenunchind la începutul fiecărui joc – în ciuda huiduitului mulțimii suporterilor.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a cerut companiilor de social media să ia măsuri pentru a-i pedepsi pe cei responsabili.

El a scris pe Twitter: „Nu există absolut niciun loc pentru rasism în fotbal sau în altă parte. Cei responsabili pentru abuzurile online pe care le-am văzut trebuie să fie trași la răspundere – iar companiile de social media trebuie să acționeze imediat pentru a elimina și preveni această ură.”

Premierul Boris Johnson a spus că Gareth Southgate și băieții săi „s-au jucat ca niște eroi”.

Boris Johnson a declarat că cei care a făcut remarci rasiste față de unii jucători ai echipei Angliei după înfrângerea de aseară “ar trebui să fie rușinați de ei înșiși”.

Premierul a scris pe Twitter, porivit Sky News: „Această echipă a Angliei merită să fie lăudată ca eroi, nu abuzată rasial pe rețelele de socializare. Cei responsabili pentru acest teribil abuz ar trebui să fie rușinați de ei înșiși”.


…Finala Euro 2020: Rețelele de socializare, pline cu atacuri rasiste la adresa jucătorilor englezi. Au fost postate imagini cu maimuțe și banane…..

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.3]

Românul dispărut pe Aeroportul Luton a fost găsit viu și nevătămat. Ce s-a întâmplat timp de 24 de ore cu bărbatul din Bacău

Imagini ale URII necontrolate la LONDRA: Tricolorul italian călcat în picioare, italieni bătuți cu bestialitate de haite de englezi frustrați și violenți – VIDEO ȘOC