in

Reținut pentru hărțuire și tentativă de intimidare. Liderul unei asociații de romi din România a primit cetățenia britanică


Un cunoscut membru al comunității de romi din Irlanda de Nord, arestat în urmă cu doar câteva luni, a primit cetățenia britanică, scrie The Irish News.

Nicolae Nicola, în vârstă de 30 de ani, este liderul unei organizații din sudul Belfastului, denumită Asociația Română a Comunității Romilor din Irlanda de Nord, potrivit aceleiași surse.

Asociația a fost în centrul unui scandal în urmă cu câteva luni, asupra liderului planând acuzații de exploatare și intimidare în cadrul comunității de romi din zonă.

Mai mult, scrie The Irish News, Nicola a fost arestat în februarie, iar poliția a înaintat dosarul procuraturii, pentru presupuse infracțiuni de hărțuire și tentativă de intimidare.

Serviciul Public al Procuraturii a decis însă să nu înceapă urmărirea penală din cauză că nu au fost îndeplinite condițiile probatorii.

Asociația condusă de Nicolae Nicola a negat puternic acuzațiile.

La sfârșitul lunii trecute, Nicola a participat la ceremonia de primire a cetățeniei britanice, alături de mai multe persoane, scrie Irish News. El chiar și-a actualizat fotografia de profil de pe Facebook cu ceea ce pare a fi certificatul său de naturalizare ca cetățean britanic.

Potrivit legilor britanice, solicitanții cetățeniei sunt supuși cerinței de „caracter bun” unde sunt avute în vedere condamnările anterioare. Un purtător de cuvânt al poliției e declarat că nu este în măsură să comenteze despre cazurile individuale.

VIDEO – Cum au luat bătaie mai mulți romi din România de la polițiști în centrul Madridului. Poliția spaniolă: «S-a intervenit disproporționat»
Adolescent român dispărut în Northampton. Familia nu mai știe nimic despre el de aproape o săptămână

Țigări de contrabandă descoperite în Sudbury. Mii de lire sterline amendă pentru un patron de magazin românesc