in

Revolta de la DOVER: Șoferii de camion furioși s-au luat la bătaie cu polițiștii. Oamenii nervoși strigă: „F*** you Boris!”

Șoferii de camion furioși s-au ciocnit cu poliția în portul Dover, în această dimineață. Ei cer să fie lăsați să treacă în Franța, pe măsură ce se acumulează o întârziere uriașă chiar și după ridicarea restricției de 48 de ore, din cauza testelor COVID care durează în jur de 30 de minute.

Tensiunile de la Dover au crescut în această dimineață, în timp ce mii de șoferi de camioane furioși blocați în port în ultimele două zile s-au confruntat cu poliția, după ce personalul NHS a sosit la fața locului pentru a începe testările.

Camioanele, care încearcă să ajungă în țările din UE înaite de Crăciun, au încercat să forțeze drumul, în fața ofițerilor care păzesc portul. Sute de șoferi și-au părăsit cabinele și au mers de-a lungul autostrăzii A20, până la intrarea în port, la 8 dimineața, strigând și fluierând. Unii strigau în engleză „Deschideți granița”, „Vrem să mergem acasă” și „F*** you Boris!”

La un moment dat, mai mulți șoferi s-au îndreptat spre o linie a poliției din Kent, iar oamenii legii au fost forțați să-i împingă înapoi.

Marea Britanie a încheiat în cele din urmă un acord cu Franța, după ce duminică această țară a impus interdicția celor care sosesc din Regatul Unit, iar mii de camioane au rămas blocate în Kent, timp de 2 zile.

Români blocați la granița dintre Franța și Marea Britanie, MAE a cerut explicații Parisului


Președintele francez ar fi dorit teste PCR de laborator, care pot dura până la 72 de ore, dar a cedat după o a treia noapte de discuții, în urma presiunilor colegilor europeni care au cerut un compromis.

„Multe dintre acestea sunt camioane europene – sunt multe din Polonia, de exemplu – și statele membre [UE] au spus Franței că vor să-și aducă șoferii acasă. În cele din urmă, Macron a cedat”, au declarat surse guvernamentale pentru MailOnline.

Acordul impune ca fiecare conducător auto să fie testat pentru coronavirus cu ajutorul testelor rapide.

Însă testarea a mii de oameni, în condițiile în care rezultatele apar în circa 30 de minute înseamnă doar prelungirea haosului de la frontieră.

Până la 6 ianuarie, numai șoferii de camioane și cetățenii francezi și ai UE sau rezidenții care au un motiv esențial de deplasare și prezintă un rezultat negativ al testului vor fi putea intra în Franța.

Un site de testare a fost amenajat la Aeroportul Manston, la 18 mile de Dover, dar nu este clar cum vor ajunge la el miile de șoferi care au parcat în oraș, provocând blocaje și întreruperea traficului.

„Ne-am săturat de asta – sunt de două zile la Dover și vreau să mă duc acasă de Crăciun. Francezii au spus că granița lor era deschisă, dar nu am văzut nicio dovadă că acest lucru este adevărat”, a declarat un șofer polonez.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Criza COVID: Supermarketurile din Marea Britanie raționalizează hârtia igienică și săpunul

ATENȚIE! De la 1 ianuarie, cei care folosesc numerele de telefon din Marea Britanie în România ar putea fi taxați suplimentar pentru roaming