in

REVOLTĂTOR! Proprietarul îți poate bloca intrarea în locuință dacă întârzii cu plata chiriei

Un filmuleț de pe TikTok în care se arată cum proprietarul îți poate bloca intrarea în locuință dacă întârzii cu plata chiriei a stârnit revolta chiriașilor din Marea Britanie.

Chiar dacă este postat din Statele Unite, practica poate fi adusă cu ușurință și în Regatul Unit, știut fiind faptul că mulți proprietari caută să își pedepsească chiriașii rău-platnici.

Este vorba despre un sistem de securitate de înaltă tehnologie care impune rezidenților să folosească încuietoarea biometrică, cu amprentă, care arată de câte ori a intrat și a ieșit cineva din casă.

Însă acesta nu este singurul aspect. Proprietarul îi poate lăsa afară, în frig, pe cei care întârzie cu plata chiriei, dezactivând amprenta de la încuietoare, scrie The Sun.

Un clip care prezintă o astfel de încuietoare a fost distribuită pe TikTok de Jennifer Sushka, provocând revoltă pe rețelele de socializare.


Cum dovedesc că am settled sau pre-settled status în UK. Vezi ce este și cum se poate obține un share code pentru angajare sau pentru închirierea unei case

„Iată dispozitivul de blocare a amprentelor pe care l-au instalat pentru a ne urmări … blochează oamenii dacă ar întârzie cu chiria închirierea”, spune persoana respectivă în videoclip.

Ea demonstrează cum intră în casa ei ținând degetul mare pe scanerul biometric pentru ca ușa să se deschidă.

Un utilizator a comentat: „Este o nebunie! Sigur ilegal ?? Proprietarii cred că pot face tot ce vor.”

Un altul a scris: „Acum au o înregistrare a momentului în care vin și plec? Când sunt acasă și nu sunt acasă? Nu-mi place că cineva are aceste informații.”

Alții spun că este „invazie a vieții private” și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la alte probleme pe care le-ar putea aduce, precum permiterea urmăririi și împiedicarea accesului familiei și prietenilor în casă.

„Am văzut cazuri în care proprietarii recurg la forme extreme de forță pentru a-i obliga pe chiriași să plece”, a declarat avocatul imobiliar Seth Miller pentru CNet.

„Aceste noi tehnologii sunt o armă, iar proprietarii vor avea șansa de a le folosi”.


…REVOLTĂTOR! Proprietarul îți poate bloca intrarea în locuință dacă întârzii cu plata chiriei…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Fetița unui român a mers pentru prima dată la școală în Anglia. Ce bilețel a primit tatăl său de la învățătoare

Fetița unui român a mers pentru prima dată la școală în Anglia. Ce bilețel a primit tatăl său de la învățătoare

Marea Britanie, plan de iarnă pentru pandemie. Persoanele nevaccinate, interzise la evenimente. Lucru de acasă și purtarea măștilor se întorc