Risc ridicat de deces pentru persoanele testate pozitiv cu gripă și COVID-19. Guvernul britanic restricționează exporturile de vaccinuri antigripale

Guvernul britanic a anunţat vineri, 30 octombrie, instituirea unor restricţii la exporturile de vaccinuri împotriva gripei cu scopul de a asigura că există suficiente doze pentru populaţia britanică, relatează France Presse.

Ministerul Sănătăţii explică într-un comunicat că “a luat această măsură ca răspuns la puternica cerere de vaccin antigripal provenind din alte ţări cu scopul de a reduce riscul ca aceste produse să fie exportate”.

Aceasta “va proteja aprovizionarea noastră cu vaccinuri împotriva gripei în cadrul planurilor noastre de a furniza 30 milioane de vaccinuri împotriva gripei înaintea acestei ierni fără precedent”, a indicat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock.

Programul public de vaccinare gratuită împotriva gripei a fost extins în acest an în Anglia din cauza pandemiei de COVID-19. Obiectivul autorităţilor din domeniul sănătăţii este să reducă riscurile de mortalitate în caz de contractare a două maladii (gripa şi COVID-19) şi să evite supraîncărcarea spitalelor.

Persoanele testate pozitiv în acelaşi timp cu gripă şi COVID-19 riscă de două ori mai mult să moară decât cele afectate doar de COVID-19, a indicat luna trecută o anchetă a Public Health England, serviciul de sănătate publică din Anglia. (Agerpres)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]


Marea Britanie: Guvernul anunță alte 274 de decese și 24.405 de cazuri noi de COVID-19. SAGE: Închideți țara pentru o lună!

Cercetătorii britanici: Persoanele asimptomatice își pierd mai rapid anticorpii