in

Român acuzat de moartea violentă a unei britanice. Ucisă cu un ciocan, în timp ce familia era în camera alăturată

Românul Cristian Sabou, în vârstă de 28 de ani, arestat în această dimineață la Dej, în județul Cluj, este principalul suspect într-o crimă misterioasă, comisă cu un ciocan, în preajma sărbătorilor de iarnă din 2013.

Valerie Graves, o artistă în vârstă de 55 de ani, își petrecea sărbătorile, alături de familie, în casa unor prieteni din liniștitul orășel Bosham din sudul Angliei.

Pe 29 decembrie, la ora 22.00, femeia le-a spus rudelor că merge la culcare și s-a îndreptat către dormitorul său de la parterul casei.

A doua zi, sora lui Valerie a intrat în cameră și a descoperit scena sângeroasă. Femeia fusese lovită cu un obiect dur de mai multe ori și lăsată într-o baltă de sânge. Familia a găsit, de asemenea, o ușă de la terasă deschisă.

Criminaliștii au căutat prin toată casa și prin împrejurimi și nu au găsit nimic. Toate rudele și vecinii au fost interogați temeinic, în mod repetat. La trei săptămâni de la crimă, la 600 de metri de casă a fost găsită arma suspectă, un ciocan vechi, de 30 de centimetri. Deși apa îndepărtase o parte din dovezi, pe armă rămăseseră profilul ADN al femeii și profilul ADN parțial al unui bărbat.

În 2015, poliția a dispus ca toți bărbații cu vârsta de peste 17 ani din zonă să ofere o mostră ADN, pentru a fi eliminați din investigație. În jur de 3.000 de bărbați au dat probe ADN.


Investigația a arătat că nu au fost semne de luptă.

Un bărbat de 22 de ani a fost arestat în 2014 și eliberat fără a fi acuzat. În 2016, ancheta a stabilit cu certitudine că Valerie a fost ucisă.

Tragedia a primit numele de „Crima din Midsomer”, după un serial britanic a cărei acțiune se desfășoară într-un loc fictiv, asemănător cu cel unde a avut loc uciderea lui Valerie Graves.

Chiar dacă poliția a oferit și o recompensă de 10.000 de lire sterline pentru găsirea criminalului, nimic nu s-a întâmplat.

De-a lungul timpului s-au făcut mai multe presupuneri în legătură cu mobilul crimei, cea mai plauzibilă variantă fiind cea a unui jaf care a mers prost. S-a mai vehiculat o ucidere la comandă, dar și o confuzie de identitate.

Român suspect de crimă în Anglia, arestat la Dej. Cazul este nerezolvat de 6 ani

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român suspect de crimă în Anglia, arestat la Dej. Cazul este nerezolvat de 6 ani

Un muncitor român de 38 de ani a murit de SIDA la un spital din Bournemouth, în sudul Angliei