in

Român acuzat de sclavie modernă. „Banii victimei intrau în contul soției inculpatului”

Un cetățean român a venit în Nottingham cu promisiunea de a lucra și de a locui acolo, dar a ajuns să doarmă pe o canapea fără să aibă parte de suficientă mâncare.

Victima ar fi fost incapabilă să-și cumpere propria hrană, deoarece salariul era păstrat într-un cont bancar de un bărbat pe nume Elvis Scripcaru.

Scripcaru, în vârstă de 35 de ani, este judecat pentru aranjarea sau facilitarea călătoria victimei, în vederea exploatării; muncă forțată sau obligatorie și posesie de bunuri obținute prin infracțiuni. Toate acuzațiile sunt respinse de acuzat, scrie Nottinghamshire Live.

Procurorul, în schimb, a declarat în fața juriului că „este un caz clar de sclavia modernă”.

„Procuratura spune că acest inculpat, Elvis Scripcaru, a exploatat un bărbat și că a făcut acest lucru pentru propriul său avantaj financiar”.

Victima, care avea vreo douăzeci de ani, lucrase anterior într-o fabrică de reciclare a plasticului și a rămas la Scripcaru, în Irlanda, într-o casă alături de alți șapte – opt muncitori.

Din cauza muncii grele, șase zile pe săptămână și nu fără bani suficienți, bărbatul s-a întors în România.

A decis să se vină în 2019, de data aceasta în Marea Britanie, după ce inculpatul l-ar fi convins că lucrurile vor fi mai bune de data aceasta, spune procurorul.

Acuzații de sclavie modernă și exploatare. 10 români salvați de pe o proprietate din Suffolk

A sosit cu microbuzul în Marea Britanie, la casa inculpatului care avea un dormitor propriu, iar alți trei aveau toți un dormitor unic. Victima dormea ​​pe o canapea, în sufragerie.

Scripcaru ar fi fost responsabil pentru cumpărarea de alimente.

„Pur și simplu nu cumpăra suficientă mâncare pentru a hrăni toate cele patru persoane din casă. Cererile pentru mai multe alimente au fost ignorate”, a mai spus acuzatorul.

Acesta a menționat faptul că banii victimei erau ținuți de Scripcaru, astfel încât muncitorul nu avea cum să își cumpere mâncare.

Munca ar fi fost aranjată pentru el de către inculpat la o fabrică de ambalare a legumelor, iar datele contului bancar erau pe numele soției inculpatului.

Ulterior, Scripcaru a declarat poliției că, deși era contul soției sale, aceasta nu se afla în Marea Britanie, ci în România, iar el avea cardul pentru contul respectiv.

Pe parcursul a șase săptămâni, victima a câștigat 1.536,47 de lire sterline și toți banii au fost plătiți în contul soției inculpatului, a spus procurorul.

Procesul continuă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Relaxarea restricțiilor în Londra: Poliția va patrula în zonele aglomerate pentru respectarea regulilor

Londra, prima zi de cumpărături după lockdown. Cumpărătorii s-au luat la bătaie pe Oxford Street. Oamenii s-au așezat la cozi de la 6 dimineața