in

Român, autor a 18 spargeri de locuințe în Ipswich. A furat inclusiv decorațiile unui veteran de război britanic

Sorin-Marian Constantin, în vârstă de 26 de ani, din Ashcroft Road, Ipswich, a pledat vinovat pentru 18 spargeri de locuințe și a primit șase ani de închisoare.

Acesta a fost căutat timp de 14 luni de polițiști, în perioada octombrie 2018 – noiembrie 2019, care aveau amprentele și ADN-ul spărgătorului, dar nu îl puteau identifica în bazele de date.

În noiembrie 2019, suspectul a fost identificat pe baza unor imagini de pe camerele de supraveghere, după o intrare prin efracție din 8 noiembrie.

Constantin a fost acuzat apoi pe baza amprentelor și a ADN-ului de patru spargeri în Kelvin Road, Westholme Road, Hereford Road și Old Ipswich Road.

Celelalte jafuri au avut loc la diverse adrese din Ipswich. Pe 5 noiembrie 2018, acesta a spart casa unui veteran de război, de unde a furat cinci medalii cu o valoarea sentimentală inestimabilă. De asemenea, în cursul spargerilor, au fost sustrase bunuri precum bani, bijuterii, obiecte electronice, dar au fost făcute și daune de mii de lire sterline prin distrugere.

„Din păcate, marea majoritate a bunurilor furate în aceste cazuri nu va fi niciodată recuperată – cea mai mare parte fiind bijuterii cu o valoare sentimentală pentru victime. Sunt incluse și medaliile de serviciu din Primul Război Mondial și al doilea război mondial. În interviu, Sorin a refuzat să spună unde au fost așezate aceste obiecte – demonstrând ce este un individ rău și fără suflet”, a declarat ofițerul de investigații Iain Forbes, de la poliția din Ipswich.

„Spargerea este o invazie clară a locuințelor oamenilor, iar criminalitatea prolifică și acțiunile lui Sorin au fost extrem de deranjante pentru victime, multe dintre ele fiind în vârstă. Sperăm că această sentință semnificativă va aduce o oarecare satisfacție pentru victimele acestei serii de jafuri”, a mai spus polițistul.

Hoții au furat decorațiile de război ale unui veteran britanic în vârstă de 106 ani
Boris Johnson se opune unui nou referendum pentru independența Scoției

Analiză economică: Marea Britanie pierde mai mult din cauza Brexit, decât a plătit la bugetul UE în ultimii 47 de ani