Român declarat erou în Germania. Adrian a salvat de la moarte un coleg care s-a electrocutat pe şantier

Adrian Marcu, un maramureşean de 29 de ani care lucrează în Bad-Tolz, Bavaria, a fost declarat erou de presa germană. De 10 ani în Germania, acesta munceşte ca electrician şi a reuşit să salveze de la moarte un coleg care s-a electrocutat pe şantier.

Accidentul a avut loc în luna martie a acestui an, când, lucrând la instalaţia electrică dintr-un mall, un coleg de-al său, în vârstă de 61 de ani, s-a electrocutat cu un cablu neizolat.

„A scos niște cabluri din tavan și unul dintre cabluri l-a lovit unde avea verigheta.

Am venit înapoi în alergare, l-am văzut pe colegul meu pe schelă, am împins schela doi metri mai încolo ca să n-am contact cu cablul. Știam că trebuie masaj cardio-respirator daca omul își pierde cunoștința”, a adăugat românul.

„I-am băgat mâna în gură şi i-am scos limba ca să nu şi-o înghită”, a precizat tânărul, citat de presa germană.Cablul care aproape i-a fost fatal victimei avea o tensiune de 380 de volţi. Adrian a fost ajutat de un coleg polonez, Dariusz Kopka, împreună cu care, pe schela la o înălţime de doi metri şi jumătate, s-a luptat mai bine de 20 de minute să salveze viaţa omului, până când la locul accidentului au ajuns pompierii şi medicii.

Datorită unui curs de prim-ajutor făcut în Germania, Adrian Marcu a ştiut ce să facă pentru a salva viaţa colegului său. Victima a supravieţuit, deşi preţ de câteva clipe a fost în moarte clinică, aşa cum a aflat Adrian Marcu mai târziu.

„Omul a fost în comă indusă timp de o săptămână sau două”, a spus acesta.

Când colegul şi-a revenit, nu şi-a amintit ce s-a întâmplat.

Pentru fapta lui, Adrian Marcu care este cunoscut şi ca jucător de handbal, a primit în 10 noiembrie o distincție de la Preşedintele Guvernului Federal din Bavaria, Brigitta Brunner.

Acesta a primit la München diploma de „Recunoaştere publică pentru salvare” împreună cu colegul lui care l-a ajutat să salveze viaţa bătrânului.

Brigita Brunner a spus despre cei doi eroi: „Acțiunea lor intempestivă și curajoasă a salvat viața bărbatului care fusese grav rănit și era practic în moarte clinică. Salvarea a avut loc în condiții dificile, având în vedere că se aflau la o înălțime de 2,5 metri. Dtorită intervenției rapide, victima va utea din nou să se întoarcă la muncă”.

 

Adrian Marcu spune că este mândru de diploma primită dar că nu se aştepta la ea. „Nu am nevoie de alte mulţumiri”, spuhne tânărul „Dacă pot ajuta pe cineva, o voi face. Aşa am învăţat”.

Patru ani de muzică la AB Music Academy din Londra. Andrada și Florin, doi muzicieni românii care și-au urmat visul

La numai 5 ani, o româncă uimeşte cu vocea ei. Maria Nicole a lansat cântecul „Above the stars” – VIDEO

A reușit! Românul Avram Iancu devine primul bibliotecar din lume care traversează înot Canalul Mânecii

O arhitectă română, masterandă bursieră la Oxford, modernizează patrimoniul universităţii la care studiază

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Aurelian Mihai, candidat ALDE: „În diaspora am clădit două țări”. „Vom câștiga!”

În ce condiții poți să te muți cu copilul într-o țară străină în caz de divorț