in

Român implicat într-o rețea de escroci din Londra. A luat cinci ani de închisoare

Un român în vârstă de 29 de ani a fost condamnat alături de alte trei persoane într-un dosar de fraude care au făcut peste 100 de victime și au adus un prejudiciu de peste 500.000 de lire sterline.

Alex Scurtu a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Alături de el au fost condamnați Gift Mangava, 41 de ani, capul rețelei, la șase ani și nouă luni de închisoare, Adideji Atitebi, 28 de ani, patru ani de închisoare și Darel Morrison, 20 de ani, 18 luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit Poliției Metropolitane, ancheta a fost inițiată de unitatea de criminalitate organizată Falcon. Polițiștii au stabilit că Mangava a deschis mai multe conturi bancare prin utilizarea de documente de identitate contrafăcute.

Acolo, escrocii trimiteau încasările făcute din activitățile lor infracționale.

Ancheta a stabilit că acele conturi au fost utilizate pentru două tipuri de fraude.

În unele cazuri, infractorii plasau reclame false pentru bunuri și servicii inexistente online. Când victimele încercau să cumpere, plățile erau transferate în conturile escrocilor.


În alte ocazii, infractorii schimbau ID-ul expeditorului pe mesajele text, astfel încât să pară că mesajele erau trimise de o bancă.

Ulterior, victimelor li se solicita să furnizeze informații personale care îi ajutau pe cei patru să aibă acces la conturile lor și să transfere banii în conturile înființate de Mangava.

La 1 iunie 2018, Mungava a fost arestat la o adresă din Canning Town, Londra. În urma analizelor telefonice, acesta a fost legat de Scurtu, Atitebi și Morrison, prin identificarea mesajelor WhatsApp.

Anchetele efectuate de polițiști au stabilit că, între 24 mai 2017 și 23 mai 2018, cei patru bărbați au lucrat împreună pentru a înșela peste 100 de victime, provocând o pagubă de 551.883 lire sterline.

I-au întrecut pe infractorii români. Trei moldoveni, fraudă de 16 milioane de lire sterline

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lira sterlină, la paritate cu euro. Un scenariu așteptat în cazul unui Brexit fără acord

Jeremy Corbyn anunță sfârșitul lui Boris Johnson. Ce vrea să facă liderul laburiștilor