in

Român închis pe viață, a ucis cu ciocanul o britanică de 55 de ani, în timpul unui jaf. Procurorul: „Lașitatea și lipsa ta de moralitate te-au determinat să o omori”

Românul Cristian Sabou a fost condamnat pe viață și va sta cel puțin 23 de ani în spatele gratiilor, după ce a fost găsit vinovat de uciderea Valeriei Graves, 55 de ani, într-o locuință din Bosham, West Sussex.

Doamna Greaves locuia într-o proprietate de 1,6 milioane de lire sterline, în satul mic din Bosham, West Sussex, când a fost ucisă în timpul unui furt.

Femeia a fost găsită moartă în dormitorul de la parterul imobilului, suferind răni dramatice la cap.

Sabou a pledat vinovat pentru uciderea femeii, când a apărut luni la Tribunalul din Lewes.

Procurorul Philip Bennetts a declarat: „Au fost răni extinse la nivelul capului. Nivelul de forță utilizat a fost extrem de mare. Nu este diferit de forțele din timpul coliziunilor rutiere.”

Hoțul a recunoscut că a ucis-o pe Valeria Greaves în patul ei cu un ciocan


Curtea a auzit că tânărul de 28 de ani se aștepta ca locuința să fie goală, după ce a lucrat lucrări ciudate pentru proprietarii de case în lunile anterioare.

El fusese informat anterior că un seif în casă ar conține o cantitate mare de numerar și lingouri de aur.

Când a găsit-o pe doamna Graves în casă, a lovit-o cu un ciocan.

“În loc să fugi pur și simplu în speranța că nu poți fi identificată de o femeie care se trezește din somn, ai efectuat acest atac oribil asupra doamnei Graves”, a spus judecătoarea Christine Laing, QC.

„Necinstea și lăcomia ta te-au dus în acea casă. Lașitatea și lipsa ta de moralitate te-au determinat să o omori pe Valeria Graves.”

Doamna Graves, care trăise în Scoția de aproape 10 ani înainte de moartea ei, a fost descrisă de familia sa ca fiind un „spirit liber” care a fost „întotdeauna dornică de o nouă provocare”. Rudele au spus, într-o declarație: „A fost o experiență devastatoare pentru întreaga familie și astăzi considerăm că justiția a fost în sfârșit făcută”.

„Am așteptat șase ani, fără să știm dacă cineva va fi adus vreodată în fața justiției pentru acest act laș.”

Ei au adăugat: „A luat-o pe mama noastră, care a fost și soră, fiică, mare și prietenă pentru mulți – o viață a cuiva care nu poate fi niciodată înlocuită. Sperăm că, în timp ce își îndeplinește sentința, va reflecta asupra acțiunilor întreprinse și a ceea ce a făcut familia noastră”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

CTP despre cei care nu votează în Diaspora: „Nu-și învață copiii românește, doresc să se facă uitată originea lor românească”

Pedofil englez de 60 de ani, arestat în România, era căutat de autoritățile britanice pentru infracțiuni sexuale contra minorilor